Sport

Šmekerski potez Monfisa posle rekordnog poraza od Đokovića

Francuz još jednom pokazao koliki je "šoumen" i jedan negativan rekord uspeo da prihvati na pravi način i pretvori u šalu na svoj račun
Šmekerski potez Monfisa posle rekordnog poraza od ĐokovićaGetty © Aaron Doster / Stringer

Gael Monfis imao je tu nesreću da se tokom karijere mnogo puta sastane sa Novakom Đokovićem i da njegova igra odgovara najboljem svih vremena.

Đoković je u trećem kolu Sinsinatija deklasirao Monfisa i došao do nestvarnih 19-0 u međusobnom skoru.

Novak je ostvario je 19. pobedu u isto toliko mečeva sa vršnjakom iz Pariza. Svetski "broj 2" je tako ponovo ispisao stranice istorije, pošto niko u tenisu nema tako ubedljiv skor protiv nekog rivala i niko nikada nije nanizao 19 uzastopnih pobeda.

Međutim, iako bi se kod nekih drugih očekivala negativna reakcija, Monfis je šmekerskim potezom obeležio ovaj istorijski trenutak u "belom sportu".

Zamolio je Đokovića da mu se potpiše na majicu u kojoj je igrao, kako bi, uz današnji datum, imao uspomenu na dan kada je ušao u knjige sporta koji voli, pa makar i zbog broja uzastopnih poraza.

"Možda nije meč kakvom sam se nadao protiv najvećeg svih vremena (GOAT), ali bila mi je čast i zadovoljstvo da igram protiv Novaka. Pozitivna nedelja za mene, sada ću se odmoriti da bih bio spreman za Ju-Es open. Hvala svima na podršci!", istakao je Gael.

Đoković sada vodi protiv Monfisa sa 19-0 u međusobnom skoru, niko u istoriji nema više pobeda bez ijednog poraza. Sledeći je Rafael Nadal sa Rišarom Gaskeom (18-0), a 17-0 imaju Bjern Borg sa Vitasom Gerulaitisom, Rodžer Federer sa Davidom Fererom i Mihailom Južnim, kao i Ivan Lendl sa Timom Majoteom.

"Toliko godina se znamo, evoluirali smo i jedan i drugi. Fizički protiv Gaela nikada nije lako igrati. Bilo je nekoliko vrlo teških poena, posebno u prvom setu", izjavio je Đoković o Monfisu.

"Nisam smeo da mu dozvolim da igra, napravio sam brejk na vreme i od tada nije bilo problema. Podigao sam nivo svog tenisa i definitivno mi odgovara njegova igra. Ali veoma je dobro videti ga ponovo na terenu."

Monfis, koji je u ovom trenutku van Top 200 zbog dugih pauza zbog povreda, nakon sjajnih rezultata u poslednjih mesec dana, obezbedio je veliki skok i trenutno je projektovan na 160. mesto na svetu.

Što se Novaka tiče, njega sada čeka mnogo teži posao i prvi veliki ispit otkad se vratio na američki kontinent, u vidu domaćeg predstavnika Tejlora Frica.

Fric je trenutno deveti na ATP rang-listi, a do osam najboljih u Ohaju stigao je, nažalost, predajom našeg Dušana Lajovića.

image