Sport

Došao, video, pokorio – Mesijeva bajka u Majamiju počela istorijskim peharom za Inter

Najbolji fudbaler svih vremena došao je pre mesec dana u klub koji je doživeo potpuni preporod, a sve je krunisano istorijskim, prvim peharom
Došao, video, pokorio – Mesijeva bajka u Majamiju počela istorijskim peharom za InterGetty © Tim Nwachukwu

Fudbaleri Inter Majamija, predvođeni Lionelom Mesijem, osvojili su KONKAKAF Liga kup, trijumfom nad Nešvilom u finalu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Inter je došao do istorijskog, prvog trofeja u istoriji kluba, pošto su posle penala bili bolji rezultatom 10:9, dok je u regularnom delu utakmici bilo nerešeno 1:1.

Prava drama viđena je na "Geodis parku" u Nešvilu, gde je ekipa u ružičastoj opremi učinila nešto što nije nikada do sada.

Već u 23. minutu ekipa koju vodi Herardo Tata Martino došla je do prednosti i to zahvaljujući kome drugom do Mesiju.

Argentinac je prihvatio jednu loptu na 20 metara, varkom tela prevario čuvara, a onda i poslao fantastičan udarac u gornji levi ugao protivničkog gola.

Leo je došao do desetog pogotka u Liga kupu i overio priznanje za najboljeg strelca, a uspeo je da se upiše u strelce u svakom od prvih sedam mečeva za novi klub, što nikome do sada nije pošlo za nogom u američkom fudbalu.

Očekivano, proglašen je i za najboljeg igrača čitavog KONKAKAF Liga kupa.

Takođe, u svojoj velelepnoj karijeri podigao je 44. pehar, čime je postao najtrofejniji fudbaler svih vremena, iza sebe ostavivši nekadašnjeg saigrača Danija Alveša.

Domaćin je sredinom drugog poluvremena uspeo da se vrati i izjednači preko Fafe Pikoa, pa su pobednika takmičenja odlučili jedanaesterci.

Nekadašnji fudbaler Barselone i Pari Sen Žermena je pogodio prvi penal, a njegov saigrač golman Drejk Kalender je odbranio udarac rivala već u drugoj seriji.

Majami nije uspeo da kapitalizuje tu prednost, pa je drama dostigla vrhunac kada su svi fudbaleri na terenu bili precizni.

Došlo se do golmana, Kalender je bio precizan, a onda je odbranio kolegi Eliotu Paniku i veliko slavlje Mesijevih momaka je moglo da počne.

image