Sport

Novak: Finale sa Alkarazom? Sjajno, svi smo to priželjkivali!

Oči teniskog sveta još jednom će biti uprte u Centralni teren u Ohaju, gde će se na mastersu u Sinsinatiju za titulu boriti dvojica najboljih igrača današnjice
Novak: Finale sa Alkarazom? Sjajno, svi smo to priželjkivali!Getty © Kirk Irwin / Stringer

Novak Đoković izjavio je da se raduje finalu sa Karlosom Alkarazom posle pobede nad Aleksanderom Zverevom (7:6 (7:5), 7:5)

Za treću titulu, ukupno 39. na mastersima, Đoković će se boriti protiv Alkaraza, koji je posle preokreta nadigrao Huberta Hurkača – 2:6, 7:6 (7:4), 6:3.

Biće to njihov četvrti meč, Karlitos vodi 2-1, ali i prilika za Novaka da se revanšira za poraz u finalu Vimbldona.

"Novo finale sa Karlosom Alkarazom? Sjajno!", počeo je Đoković.

"Odlično je za naš sport da se opet susrećemo u finalu velikog turnira. To smo svi priželjkivali na početku i evo nas, tu smo."

Svetski "broj 2" nije blistao kao u prethodnim rundama, na startu je morao da spasava brejk prilike, ali je, kao i mnogo puta tokom karijere, najvažnije poene odigrao najbolje.

"Tesna pobeda, teško izvojevana. U prvom setu sam imao nekoliko set lopti na 5:4, međutim, on je snažnim servisima to rešavao. Veoma čvrst taj-brejk sam odigrao, jedan ili dva poena je odlučilo pobednika."

Otkrio je i šta je bio ključ za novi trijumf nad Sašom.

"Kada igrate protiv protivnika sa ovako razornim servisima, na ovako brzim uslovima teško je napraviti brejk. Dosta sam osećao pritisak i na moj servis, ali sam se dobro snašao na kraju u najvažnijim trenucima", rekao je Đoković i poručio da je Zverev blizu stare forme i da će sigurno biti veoma dobar na Ju-Es openu.

Finale je na programu od 22.30 sati po srednjoevropskom vremenu.

Masters u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 6,6 miliona dolara i predstavlja poslednju proveru pred Ju-Es open, koji je na programu od 25. avgusta do 10. septembra.

image