Sport

Mesi je kompletirao fudbal

Više nema ni najmanje dileme – GOAT dolazi iz Rosarija
Mesi je kompletirao fudbalGetty © Kevin C. Cox

U noći između subote i nedelje Lionel Mesi vodio je svoj novi klub, Inter iz Majamija, do istorijskog, prvog trofeja od osnivanja.

Fudbaleri Inter Majamija osvojili su KONKAKAF Liga kup, trijumfom nad Nešvilom u finalu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Regularni deo završen je bez pobednika (1:1), a "ružičasti" su do pobede i velikog slavlja stigli nakon dramatične penal serije u kojoj su odlučivali šutevi golmana – 10:9.

Mesi je tako osvojio 44. pehar u svojoj fantastičnoj karijeri i postao najtrofejniji fudbaler svih vremena. On je do sada delio prvo mesto sa velikim prijateljem i nekadašnjim saigračem Danijem Alvešom.

Svakako najvažniji od njih podigao je sa Argentinom krajem prošle godine, kada su se "gaučosi" popeli na krov sveta, prvi put posle skoro 40 godina.

Pored toga, Leo je sa nacionalnim timom osvojio Kopa Ameriku, Finalisimu, zlato na Olimpijskim igrama 2008. godine i U-20 Svetsko prvenstvo.

Najviše pehara, logično, podigao je u dresu Barselone – 10 šampionskih titula u Španiji, sedam Kupova kralja, osam španskih Superkupova, četiri Lige šampiona, tri UEFA Superkupa Evrope i tri FIFA Svetskog klupskog prvenstva.

U Pari Sen Žermenu pokupio je dve titule u Ligi 1, te jedan Superkup Francuske.

Na individualnom planu mu nema ravnog jer je već sedam puta podizao Zlatnu loptu i, kako se čini, smeši mu se i osma.

Poslednji u nizu, a prvi od dolaska na američko tlo, doneo je maltene sam, jer je u prvih sedam utakmica u Interu iz Majamija postigao deset golova.

On je u finalu u Nešvilu podsetio koliki je majstor, kada je prihvatio jednu loptu na 20 metara, varkom tela prevario čuvara, a onda i poslao fantastičan udarac u gornji levi ugao protivničkog gola.

Na prvih sedam uzastopnih nastupa se upisao u strelce u novom klubu, što nikome do sada nije pošlo za nogom u američkom fudbalu.

Očekivano, proglašen je i za najboljeg igrača čitavog KONKAKAF Liga kupa, a Inter Majami, kojeg je u januaru 2018. godine osnovao Dejvid Bekam, na najbolji način došao do prvenca.

Impresivno zvuči da je ovo bilo 26. finale u karijeri Lea Mesija u kojem je postigao barem jedan pogodak, čime je samo potvrdio zvanje najvećeg fudbalera svih vremena.

GOAT sada definitivno dolazi iz Rosarija, u svojim vitrinama ima pehare iz svakog najvažnijeg takmičenja i pri osvajanju svakog je on bio taj koji je najviše doprineo.

Leo Mesi je kompletirao fudbal.

image