Odlična Srbija pokazala klasu protiv Kine - 23 poena razlike pred Mundobasket

Selekcija Svetislava Pešića je prikazala sasvim dobru igru protiv tima protiv kog će ponovo igrati na startu Mundobasketa naredne subote

Muška košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kine rezultatom 87:64 (23:12, 20:16, 22:23,22:13) na Kupu solidarnosti koji se igra u Šenženu.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena, dok je Filip Petrušev dodao 13. Vanja Marinković je ubacio 11 poena. U domaćoj selekciji najbolji je bio Hu sa 14 poena.

"Orlovi" su od prvog minuta pokazivali kvalitet i razliku u klasi između dva tima, pošto su otvorili susret serijom 11:0. Nijednog trenutka se pitanje pobednika nije dovodilo u pitanje.

Srbija će u ponedeljak od 14.00 časova igrati sa Brazilom. Ovaj meč biće poslednja provera izabranicima Svetislava Pešića uoči Svetskog prvenstva, koje će biti odigrano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Srbija će na Mundobasketu biti u grupi B sa Južnim Sudanom, Srbijom, Kinom i Portorikom. U prvom kolu 26. avgusta sastaće se Srbija - Kina i Portoriko - Južni Sudan.

20. avg 2023 • 15:28

Pobeda Srbije protiv Kine 87:64

Odlična pobeda Srbije na turniru u Šendženu. Nije to bilo previše agresivno sa strane "orlova", ima tu još prostora za napredak - ali sve vreme su kontrolisali dešavanja na terenu.

Na kraju i vrlo ubedljiva pobeda, do takve prednosti je Pešićev tim prvi put stigao tek u finišu meča.

Naredni rival je Brazil u ponedeljak od 14.00 časova, što će biti poslednja provera Srbije pred Mundobasket.

33' - Ponovo Srbija ređa poene

Nikola Jović trojkom vraća na 15 poena razlike nakon što je Kina prišla na 10 i imala priliku da se spusti na jednocifren zaostatak.

Rezultat je 70:55 na nešto više od sedam minuta do kraja meča.

Srbija vodi 65:51 posle treće četvrtine

Nakon trojke Kineza, Petrušev uzvraća istom merom na minut pre kraja treće deonice, koja se dosta odužila zbog brojnih prekida u igri.

Potom Jović odlično asistira za Ristića, koji potom stiže do lakih poena. Time je i završena treća deonica, paa Srbija ima i dalje lepu prednost.

24' - Serija Kine 9:3

Slab početak Srbije u trećoj četvrtini. Kinezi su ubacili dve trojke, bolje su birali svoje pozicije u napadu, dok su se "orlovi" mučili u organizaciji.

Zato je sada rezultat 46:37 za Srbiju.

Kraj druge četvrtine - 43:28 za Srbiju

U finišu druge četvrtine i Kinezi stižu do dve brze trojke. Upravo tim poenima u završnici uspevaju da spuste zaostatak na 15 poena razlike.

Dobra igra Srbije, sve ide kako treba. Devet poena Bogdanovića, šest Milutinova i Marinkovića, kontrola igre u svih 20 minuta.

18' - Bogdanović se razigrao

Srbija sada vodi 40:23, to je najveća prednost na meču i to nakon što je Bogdan Bogdanović pogodio dve trojke u nekoliko minuta. Kapiten se razigrao.

13' - Srbija vodi 29:19

Još uvek bez poena za Bogdanovića, ali Srbija i dalje kontroliše dešavanja.

Ognjen Dobrić je imao nekoliko dobrih situacija pod oba koša, dok je najvažnije da se prilikom jednog pada nije povredio.

Prva četvrtina za Srbiju - 23:12

Kinezi su prve poene iz igre pogodili tek posle više od sedam minuta igre, a onda je malo i odbrana Srbije popustila.

Ipak, "orlovi" sve lepo kontrolišu. Simanić je pogodio trojku, imao je i Marinković jedan lep prodor, tako da Pešićevi puleni imaju sigurnu prednost.

3' - Serija Srbije 9:0 na početku

Dobar početak Srbije - otvoren susret serijom 9:0. "Orlovi" su zatvorili reket i Milutinov uspeva već četiri poena da ubaci u prva tri minuta.

1' - Počela je utakmica

Krećemo u Šendženu, Srbija je u sastavu Nikola Jović, Marinković, Avramović, Milutinov i Gudurić.