Pešić posle pobede Srbije: Nije naša najbolja utakmica, treba nam svežine

Srbija je selekciju Kine savladala sa 23 poena razlike u prvom susretu na Kupu solidarnosti

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je nakon utakmice sa Kinom da njegova ekipa nije odigrala najbolju utakmicu, ali da je pristup bio dobar.

Košarkaši Srbije pobedili su u nedelju selekciju Kine rezultatom 87:64 (23:12, 20:16, 22:23,22:13) na Kupu solidarnosti koji se igra u Šendženu.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena, dok je Filip Petrušev dodao 13. Vanja Marinković je ubacio 11 poena. U domaćoj selekciji najbolji je bio Hu sa 14 poena.

"Bila je velika bojazan, jer smo tek stigli, imali smo naporan put. Bilo je pitanje kako ćemo da pronađemo neku svežinu koju je vrlo teško pronaći kada imaš ovako težak put. Leteli smo do Hong Konga, pa onda još 60 kilometara do Šenžena, plus granica na kojoj smo čekali i izgubili vreme, pošto je to putovanje autobusom došlo posle 12 sata leta", istakao je Pešić za sajt KSS-a.

Dodaje da je ekipa profesionalno odigrala utakmicu.

"Nije bila naša najbolja utakmica, ali sa aspekta pristupa bila je dobra. Malo smo padali jer nam je potrebna svežina, a nju ćemo dobiti kroz adaptaciju. Sutra nas čeka atletska ekipa kakva je Brazil. Pokazali su da su neugodna ekipa sa puno iskustva, energije, igrača koji igraju u Evropi. Pravi test", zaključio je Pešić.

Taj meč je na programu u ponedeljak od 14.00 časova i to je poslednja provera uoči Svetskog prvenstva koje počinje u petak 25. avgusta. Dan kasnije će Srbija igrati svoju prvu utakmicu u grupi B i to baš protiv Kine.