Novak nakon drame do finala, novih rekorda i pobede nad Cicipasom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Grka Stefanosa Cicipasa sa 2-1 (6:2, 3:6, 7:6) u setovima, čime se plasirao se u finale mastersa u Parizu.

Gladijatorska borba Đokovića i Cicipasa pripala je srpskom igraču, nakon dva sata i 20 minuta tenisa.

Novak je u dramatičnoj i neizvesnoj završnici ponovo pokazao svo svoje umeće, mentalnu i fizičku nadmoć i zasluženo izborio plasman u finale mastersa u Parizu.

Nije delovalo da će meč ići u tom smeru, pošto je srpski teniser osvojio prvi set bez previše muka.

Sa dva brejka, u šestom i osmom gemu došao je do brejka, te prvi set osvojio sa 6:2. 

Usledio je odgovor talentovanog Cicipasa u drugom setu.

Grčki teniser otvorio je bolje drugi deo igre, prvi stigao do brejka u petom gemu, potom isto uradio i u devetom, pa je sa 6:3 došao do izjednačenja u setovima.

Odlučujući set je otišao u taj brejk, a Novak je imao za čim da žali, pošto prethodno nije iskoristio četiri brejk lopte.

Ipak, Novak je iskoristio iskustvo i tradiciju dobrog igranja u taj-brejku, pa je sa 7:5 osvojio isti i tako došao do pobede i plasmana u finale.

Najbolji srpski teniser će se u finalu mastersa u Parizu sastati sa Dancem Holgerom Runeom, koji je u prvom polufinalu pobedio Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima rezultatom 6:4, 6:2.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 5,4 miliona evra. 

Novak Đoković će imati priliku da odbrani titulu u glavnom gradu Francuske, te rekordni sedmi put dođe do trofeja u Parizu.

Takođe, srpski teniser došao je do 235. pobede nad nekim od deset najboljeg rangiranih tenisera na ATP rang-listi.