Sport

Srbin potpisuje za Čelsi - Đorđe u Premijer ligi, postaje najskuplji srpski golman

Đorđe Petrović je na pragu potpisa za nekadašnjeg prvaka Evrope sa "Stamford bridža" nakon sjajnih godinu dana provedenih u MLS ligi
Srbin potpisuje za Čelsi - Đorđe u Premijer ligi, postaje najskuplji srpski golmanGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Srpski golman Đorđe Petrović postaće novi čuvar mreže Čelsija i preseliti se u redove premijerligaša, tvrdi italijanski stručnjak za transfere Fabricio Romano.

Golman Nju Ingland Revolušna, a nekadašnji "broj 1" Čukaričkog i IMT-a, na pragu je da ostvari transfer vredan 16.000.000 evra nakon što su dva kluba došla do dogovora.

Petrović će tako postati najskuplje plaćeni srpski golman u istoriji, a sve nakon što je Čelsi odlučio da baš on bude njihov novi rezervni čuvar mreže. Čitav posao bi u sredu mogao da bude završen, kada bi 23-godišnjak trebalo da obavi lekarske preglede.

Nakon toga se očekuje da momak iz Požarevca potpiše ugovor na sedam godina, do leta 2030. godine.

Inače, Petrović je u američkoj MLS ligi bio možda i najbolji golman, pošto je nedavno bio deo Ol-star tima u susretu protiv Arsenala, a sada će se u Čelsiju za mesto startera boriti sa Robertom Sančezom.

Tokom dosadašnje karijere, nakon pozajmice u IMT-u sa Novog Beograda, Petrović je 79 puta bio među stativama Čukaričkog, dok je dva puta nosio dres kombinovane reprezentacije Srbije u prijateljskim susretima.

image