Sport

Rodik brani Đokovića: Novaka ne možemo da uključimo u tu raspravu

Nekadašnji američki teniser ostao je u šoku zbog partije koju je Novak Đoković pružio u finalu Sinsinatija i istakao da nije bilo ničeg pogrešnog u tome što je Srbin i posle prvog i posle drugog seta išao da se presvuče
Rodik brani Đokovića: Novaka ne možemo da uključimo u tu raspravuGetty © Michael Hickey / Stringer

Novak Đoković je osvojio 39. masters u karijeri titulom u Sinsinatiju, posle neverovatnog, skoro četvoročasovnog finala protiv Karlosa Alkaraza.

Taj susret i konačni trijumf Srbina očarao je brojne ljubitelje tenisa, a među onima koji su ostali u šoku svime viđenim bio je i nekada najbolji teniser sveta Endi Rodik.

Amerikanac, koji je tokom igračkih dana bio poznat po svojim kritikama na račun Đokovićevih predatih mečeva, ovih godina je oduševljen Srbinovom fizičkom spremom.

"Novak je neverovatan primerak. Sa 36 godina je spreman da izađe tamo i da uradi sve to, da se oporavi toliko brzo. Kada je sunce zašlo, nešto se promenilo. Izgleda da je bilo sunce, da je bila vrućina. Kada su uslovi bili nešto prihvatljiviji, kada je uhvatio malo daha, uspeo je da 'iznudi' odlazak do svlačionice kako bi se presvukao", rekao je Rodik.

On tvrdi da je bio posao sudije da nešto dozvoli ili ne, tako da se Novak ne može uopšte uključiti u ovu raspravu.

"Uspeo je da prođe, na ovaj ili onaj način. Mislim da je bio gotov nakon sat vremena igre, ali smo se odjednom okrenuli i uvideli da se igra tri sata i 50 minuta, da izgleda bolje nego na startu prvog seta. Pogađao je i Alkaraz, pogađao je vinere, ali...", - zaključio je Rodik.

image