Čelsi još čeka Srbina: Petrović zbog vize odložio dolazak u London

Srpski čuvar mreže nije mogao da već u sredu doputuje u prestonicu Ujedinjenog Kraljevstva, ali se njegovo potpisivanje ugovora s "plavcima" očekuje u narednim danima

Golman Nju Inglanda i srpski reprezentativac Đorđe Petrović odložio je zbog vize dolazak u London na potpisivanje ugovora sa Čelsijem, objavio je poznati italijanski novinar Fabricio Romano.

Petrović je u sredu trebalo da doputuje u London, ali je odložio put pošto prvo mora da reši vizu zbog čega će u glavni grad Velike Britanije stići u četvrtak ili petak.

On bi posle lekarskih pregleda trebalo da potpiše sedmogodišnji ugovor sa Čelsijem, do leta 2030. godine. Londonski klub je za ovaj transfer izdvojio 16.000.000 evra.

Petrović (28) je u Nju Ingland stigao 2022. godine, a pre toga je branio za IMT i Čukarički. On je za američki klub u MLS ligi nastupio na 43 utakmice. Za reprezentaciju Srbije branio je na dva meča.

Petrović se nalazi na spisku igrača selektora Srbije Dragana Stojkovića za predstojeće mečeve protiv Mađarske i Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.