Najslabiji Lejver kup u istoriji - prošle godine Novak, Rodžer i Rafa, a sad...

Ostalo je još mesec dana do šestog izdanja posebnog teniskog takmičenja, a po prvi put na njemu neće biti nijednog grend slem šampiona

Organizatori Lejver kupa saopštili su kompletirane sastave timova za predstojeće izdanje egzbicionog takmičenja iz ATP kalendara.

U takmičenju evropskih tenisera protiv igrača iz ostatka sveta, nema nijednog grend slem šampiona, te je jasno da će ovo biti najslabije izdanje do sada.

Tim Evropa predstavljaće Holger Rune, Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Hubert Hurkač i Gael Monfis. Sa druge strane, Tim Svet čine Tejlor Fric, Franses Tijafo, Tomi Pol, Feliks Ože-Alijasim, Fransisko Serundolo i Ben Šelton.

Ovo je velika razlika u odnosu na prošlu godinu, kada su na oproštaju Rodžera Federera, pored legendarnog Švajcarca, Evropu predstavljali i Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi Mari.

Ovo će biti šesto izdanje Lejver kupa i održaće se u Vankuveru, u Kanadi, od 22. do 24. septembra. Kapiten tima Evropa kao i do sada je Bjorn Borg, dok ostatak sveta predvodi Džon Mekinro.