Sport

Mesijev Inter je svetski hit – "ružičastima" prijaju penali, igraće za novi trofej

Pre manje od dva meseca klub sa Floride važio je za najgoreg u MLS ligi, a sada će, zahvaljujući najboljem fudbaleru svih vremena, igrati za drugi trofej u samo nekoliko dana
Mesijev Inter je svetski hit – "ružičastima" prijaju penali, igraće za novi trofejGetty © Andy Lyons

Fudbaleri Intera iz Majamija plasirali su se u finale Ju-Es open kupa, pošto su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca bili bolji od Sinsinatija – 5:4.

U regularnom delu bilo je 2:2, nakon 120 minuta rezultat je glasio 3:3, pa su Lionel Mesi i saigrači, baš kao i pre četiri dana, ponovo bili uspešniji sa "kreča".

Tada su u finalu KONKAKAF Liga kupa savladali Nešvil i došli do istorijskog, prvog trofeja od nastanka franšize, pa će sada imati priliku da podignu drugi.

Nije dobro počelo za igrače Herarda Tate Martina, koji su u 53. minutu imali dva gola zaostatka – strelci za Sinsinati bili su Lusijano Akosta i Brendon Vaskez.

Takođe, prvi put nakon sedam mečeva na kojima je bio strelac, Mesi nije zatresao mrežu protivnika, ali je potvrdio da mu to nije neophodno da bi bio čovek odluke.

Uzeo je stvari u svoje ruke i dvema asistencijama za Leonarda Kampanu, u 68. i 97. minutu (sedmom minutu nadoknade), vratio Inter iz mrtvih.

U produžecima ekipa iz Majamija je imala vođstvo, Džozef Martinez je pogodio, pre nego što je Juja Kubo izjednačio i penali su odlučivali pobednika.

Mesi je ponovo prvi šutirao i bio veoma siguran, a golman Drejk Kalender još jednom izrastao u heroja. U petoj seriji odbranio je udarac Nika Haglunda, da bi Bendžanim Kremaški odveo Inter u finale.

Tamo ih čeka Hjuston dajnamo, koji je sa 3:1 savladao Real Solt Lejk posle produžetaka.

Finale je na programu 27. septembra u Fort Loderdejlu.

image