Đoković dobio lakši žreb od Alkaraza - ovo je Novakov put na Ju-Es openu

Srpski teniser je na žrebu u Njujorku izbegao nekoliko teških rivala u svojoj polovini žreba

Novak Đoković neće moći da se sastane sa poslednjom dvojicom osvajača Ju-Es opena na ovogodišnjem poslednjem grend slemu u sezoni, kao ni sa Janikom Sinerom, rezultat je žreba u četvrtak.

Na žrebanju u Njujorku, Novak Đoković saznao je potencijalne rivale na putu ka potencijalnom 24. grend slem trofeju u karijeri, a na njemu se kao najbolje rangirani igrač nalazi Holger Rune.

Đoković će u prvom kolu igrati protiv Francuza Aleksandra Milera, 85. igrača sveta. U drugom ga čeka pobednika duela između Španca Bernabea Zapate Miraljesa i Amerikanca Itana Kvina, 484. na ATP listi.

U trećem kolu je moguć okršaj sa sunarodnikom Laslom Đereom, ali i Amerikancem Brendonom Nakašimom. U četvrtom kolu kao najopasniji rivali figuriraju Argentinac Fransisko Serundolo i Kanađanin Feliks Ože-Alijasim koji ove sezone ne igra u dobroj formi.

U četvrtfinalu su kao mogući rivali najzvučnija imena Stefanos Cicipas i Tejlor Fric, a baš Amerikanca je Đoković nedavno u Sinsinatiju pobedio prepustivši mu samo četiri gema za sat vremena igre.

U polufinalu potencijalni rivali su četvrti nosilac Holger Rune, kao i Kasper Rud i Amerikanac Tomi Pol. U drugoj polovini žreba, sa kojima Đoković ne može da se susretne pre finala, nalaze se prvi teniser sveta Karlos Alkaraz, šampion Ju-Es opena iz 2021. godine Danil Medvedev, kao i nedavni osvajač mastersa u Torontu, Janik Siner.

Najbolji teniser sveta Karlos Alkaraz će se u prvom kolu sastati sa Dominikom Kepferom iz Nemačke, dok će Rus Danil Medvedev igrati sa Atilom Balašem iz Mađarske.

Srpski teniser Dušan Lajović će se u prvom kolu  sastati sa Kinezom Jibing Vuom, dok će Miomir Kecmanović igrati sa Huanom Pablom Variljasom iz Perua. Rival Laslu Đereu na startu turnira u Njujorku biće Amerikanac Brendon Nakašima.

Ju-Es open počinje 28. avgusta, a titulu brani Karlos Alkaraz.