Sport

Čupo-Moting u zastrašujućoj formi pred duel sa Srbijom na Mundijalu

Kamerunski napadač Erik Maksim Čupo-Moting, koji igra za minhenski Bajern, nastavio je golgetersku seriju u duelu sa Hertom u Berlinu.
Čupo-Moting u zastrašujućoj formi pred duel sa Srbijom na MundijaluGettyimages.ru © Maja Hitij

Bavarski gigant savladao je domaćina rezultatom 3:2 u utakmici 13. kola nemačke Bundeslige, uz još jednu sjajnu partiju Čupo-Motinga.

Čovek koji je dugo bio u senci nekih većih zvezda, a koji je ove sezone izrastao u pravu zamenu za Roberta Levandovskog koji je prešao u Barselonu, bio je dvostruki strelac već u prvom poluvremenu.

Kamerunac je tresao mrežu Berlinaca u 37. i 38. minutu, donevši Bajernu prednost od 3:0, pošto je prethodni rivala načeo Džamal Musijala.

Čupo-Moting je stigao do petog pogotka u nemačkom šampionatu, a ukupno desetog u svim takmičenjima, uz tri asistencije. On je devet puta tresao mrežu protivničkih ekipa u poslednjih sedam utakmica.

Nalazi se u zastrašujućoj formi pred Svetsko prvenstvo u Kataru koje počinje za dve sedmice. Kamerun će igrati u grupi sa Srbijom, u kojoj su još Brazil i Švajcarska.

Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima jer je Herta smanjila rezultat već do petnaestominutne pauze. Lukebakio i Selke su bili precizni i uneli dramu u duel koji se činio izgubljenim.

Bajern je ipak uspeo da sačuva prednost do kraja i upiše novi trijumf kojim je, barem nakratko, ponovo došao do čelne pozicije sa 28 bodova, dva više od Union Berlina.

Borusija je mala mnogo manje problema jer je sa 3:0 ispratila Bohum iz Dortmunda. Strelci su bili Jusufa Mukoko dva puta i Đovani Rejna.

Uspešan je bio i Lajpcig, koji je sa 3:1 trijumfovao nad Hofenhajmom, a pobede su još ostvarili Ajntraht Frankfurt, Volfsburg i Verder iz Bremena.

Standings provided by Sofascore

image