Sport

Osimen pogađa kako poželi, Napoli je glavni favorit za Skudeto

Euforija u Napulju raste, titula bi mogla da se vrati u Kampanju nakon više od 30 godina.
Osimen pogađa kako poželi, Napoli je glavni favorit za SkudetoGettyimages.ru © Emilio Andreoli / Stringer

Fudbaleri Napolija nastavljaju da pobeđuju i dominiraju u Seriji A od početka sezone, zbog čega su glavni favoriti za osvajanje Skudeta.

Ekipa Lučana Spaletija igra neverovatno, u seriji je od devet uzastopnih pobeda u domaćem šampionatu, a poslednju je ostvario na gostovanju kod Atalante.

Klub sa stadiona „Dijego Armando Maradona“ je u derbiju savladao jednog od direktnih konkurenata za titulu, rezultatom 2:1.

Napoli je uspeo čak da napravi preokret jer je domaćin poveo preko Lukmana u 19. minutu, koji je sigurno izveo jedanaesterac.

Međutim, već do 35. minutu došlo je do potpunog preokreta – prvo je Viktor Osimen nastavio golgetersku seriju i izjednačio, što je bio njegov osmi pogodak u Seriji A.

Prvi je strelac prvenstva i to je posebno impresivno jer se zna da je deo takmičenja proveo zbog preloma jagodične kosti.

Potom je nigerijski napadač asistirao Eljifu Elmas u tada je, ispostaviće se, postavljen konačan rezultat.

Napolitanci i dalje ne znaju za poraz nakon 13 kola, a sada imaju 35 bodova na prvoj poziciji na tabeli.

U utakmici kojom je zatvoren subotnji program Milan je zadržao kakav-takav priključak za Napolitancima i savladao Speciju kao gost rezultatom 2:1.

Teo Ernandez je doneo prednost aktuelnom šampionu Italije sredinom prvog poluvremena.

Domaćini su izjednačili pogotkom Danijela Maldinija, sina čuvenog defanzivca „rosonera“ Paola Maldinija, koji je igrač Milana na pozajmici u Speciji.

Međutim, u samom finišu trijumf i veliko slavlje igračima u crnoj opremi doneo je ko drugi do Olivije Žiru.

Francuski napadač je na spektakularan način reagovao posle centaršuta Sandra Tonalija i akrobatskim udarcem na drugoj stativi postavio konačnih 2:1.

Žiru je proslavio gol skidanjem dresa, zbog čega je dobio drugi žuti karton, ali je Milan uspeo da se odbrani i priđe na minus šest prvoplasiranom Napoliju.

U ostalim utakmicama Empoli je minimalnim rezultatom savladao Sasuolo (1:0), a Salernitana i Kremoneze su podeili bodove (2:2).

Standings provided by Sofascore

image