Sport

Novak priznao pred početak Ju-Es opena: Mnogo sam nervozan, ali upravljam stresom

Novak Đoković je na konferenciji za medije pred Ju-Es open govorio o tome kako se oseća pred početak najvećih takmičenj
Novak priznao pred početak Ju-Es opena: Mnogo sam nervozan, ali upravljam stresomGetty © Matthew Stockman

Đoković će Njujorku igrati prvi put posle dve godine, pošto mu je prethodne kao nevakcinisanom strancu onemogućen ulazak na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

Novak je priznao da do početka turnira odseda u gradu, onda odlazi kod prijatelja na imanje u Džersiju, gde ima neophodan mir, pošto svaki grend slem nosi mnogo stresa.

"Mnogo sam nervozan, kao i svi. Ljudi misle da nemam nikakav stres ili napetost, a ustvari naprotiv, imam dosta. Dogovaram se sa njim, upavljam stresom. Svako ima svoj način za upravljanje tim", počeo je Đoković.

"Imao sam fizičke poteškoće u finalu Sinsinatija, Karlos je igrao sjajno. Napravili smo finale za pamćenje, bilo je uzbudljivo i sigurno je među najteža tri u karijeri. Zato sam i pao na teren nakon meča, osećao sam se kao da sam osvojio Gren slem. Osećao sam se iscrpljeno nekoliko dana nakon toga. Još uvek imam snage i sa 36 godina."

Teniski svet u finalu Ju-Es opena čeka na novi klasik sa Karlosom Alkarazom, nakon skoro četovoročasovnog spektakla u Sinsijatiju.

"Imao sam nekoliko dana odmora i nisam igrao tenis, bilo mi je to baš potrebno. Osvojio sam turnir u Sinsinatiju i imao sam meč od četiri sata sa Karlosom. Zakazao sam trening za utorak, pa smo morali da pravimo promene sa planovima. Umesto toga sam igrao golf u Nju Džersiju i uzeo sam odmor kako bih se oporavio. Čeka me turnir na kom se igra na tri dobijena seta i nadam se da ću igrati svih sedam mečeva u naredne dve nedelje."

Za kraj, objasnio je i kakvi su uslovi u "velikoj jabuci".

"Polako se privikavam na uslove u Njujorku, ima dosta stvari koje se razlikuju. Prikupljam energiju koju ovaj grad ima, nadam se da će mi to pomoći u narednom periodu. Što se tiče uslova, loptice su teže. U Sinsinatiju su uslovi bili neverovatno brzi, loptice su letele kao meci. Teško je bilo uspostaviti kontrolu. Ove tereni deluju malo brži nego u Ohaju, mada su loptice sporije", zaključio je Đoković.

Svetski "broj 2" dobio je dobar žreb za poslednji grend slem i pohod na novu titulu počeće od Francuza Aleksandra Mijea.

Ju-Es open je na programu od 28. avgusta do 10. septembra, igra se za nagradni fond od 65 miliona dolara, a titulu brani Karlos Alkaraz.

image