Sport

Prvi Baharov poraz: Voždovac na krovu šokirao Crvenu zvezdu

Fudbaleri Crvene zvezde su poraženi od Voždovca u petom kolu Superlige Srbije rezultatom 3:2
Prvi Baharov poraz: Voždovac na krovu šokirao Crvenu zvezdu© FK Crvena zvezda

Izabranici Baraka Bahara nisu otvorili meč na željen način, s obzirom da je Voždovac iznenadio crveno-bele i preko Burmaza, Zvezdinog deteta došao do prednosti već u petom minutu.

Crvena zvezda je došla do svoje prepoznatljive igre ubrzo nakon primljenog gola, a prvi koji je zapretio Zmajevima jeste Stamenić, koji je sa velike distance uputio udarac u 15. minutu, ali je lopta prozujala pored stative Katića.

Ubrzo nakon toga, Olanjinka je spustio glavom loptu za Bukarija, koji je šutirao snažno, ali malo preko gola.

Identičnu priliku imao je reprezentativac Gane samo dva minuta kasnije, a ovoga puta mu je dodao Kraso.

U 21. minutu je kapiten Zvezde - Dragović oprobao svoj šut sa distance, ali je malo falilo da dođemo do izjednačenja.  Nije stala četa Baraka Bahara, te je Lučić sa ivice šesnaesterca uhvatio volej, ali je ishod bio isti kao i kod pokušaja Bukarija. Pokušao je i Kraso sa distance u 35. minutu, ali nije došlo do poravnanja.

Dve velike prilike pred golom Voždovca bile su viđene u 38. i 43. minutu. Prvo je Olanjinka glavom zatresao prečku posle centaršuta Kangve, da bi zatim i Lučić ostao bez koncentracije u završnici i sa nekoliko metara, iako je Katić već bio savladan, šutirao pored stative.

Samo minut kasnije, Nešković je matirao Glazera sa ivice kaznenog prostora i duplirao prednost domaćih. Nizali su se napadi Crvene zvezde od starta drugog poluvremena, a u 53. minutu smo videli pokušaj Krasoa, koji nije zahvatio loptu na željen način.

Kanga, koji je sa klupe ušao u drugom poluvremenu je ciljao sa ivice šesnaesterca, ali nedovoljno precizno da smanjimo na 2:1.

Novu promenu rezultata videli smo u 61. minutu, kada je Teodorović povisio na 3:0.

Još jednu priliku imao je Dragović u 71. minutu, ali je ponovo malo nedostajalo da vidimo prvi gol Zvezde na ovom meču.

Milan Rodić je glavom u 74. minutu smanjio na 3:1 nakon sjajnog kornera, koji je izveo Gelor Kanga. 

Najraspoloženiji u redovima Crvene zvezde u drugom poluvremenu je definitivno je bio Rodić, koji je na proigravanje Kange snažno opalio po lopti, ali je ona završila tik preko prečke.

Pravu opsadu gola Voždovca smo videli u 89. minutu kada je Olanjinka bio glavni akter, a Đurđević odbranio rukom sa gol aut linije i zaradio isključenje, a Zvezda dobila jedanaesterac.

Rutinski egzekutor bio je Gelor Kanga, ali to nije bilo dovoljno da crveno-beli izvuku makar bod.

image