Sport

Pešić: Ovo je Svetsko prvenstvo, a ne Ol-star meč

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, kaže da je najvažnije da je njegov tim pobedio Portoriko u drugom kolu grupe B na Svetskom prvenstvu u Manili
Pešić: Ovo je Svetsko prvenstvo, a ne Ol-star mečGetty © Yong Teck Lim

Srbija je savladala Portoriko 94:77 i kolo pre kraja obezbedila plasman u narednu fazu takmičenja.

"Portoriko je tim koji insistira na brzoj i agresivnoj igri. U slučaju da ne uspete da zaustavite tranziciju, imate veliki problem. Mi smo u prvom poluvremenu uspeli u tome, u nastavku je došlo do pada, ali je najvažnije da smo stigli do pobede", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Selektor je istakao da na Mundobasketu ne sme da bude opuštanja.

"Ovo je Mundobasket, ne Ol-star utakmica. Protivnik je igrao onoliko koliko smo mu dozvolili. Više ne razmišljamo o Portoriku, već o Južnom Sudanu, nemamo vremena da razmišljamo. Pokušavamo da iz svake utakmice nešto profitiramo. Nije dobro ako se dobije, a ne nauči nešto novo. Ova utakmica nam je pokazala šta treba da radimo i odlično je što se ovo izdešavalo."

On je ponovio da je Srbija zasluženo pobedila.

"Bilo je dosta dobrih stvari. U trećoj četvrtini smo im dali inicijativu kao u fudbalu, oni su se rastrčali i pokazali su malo ponos. Oni znaju da igraju košarku, to su pokazali. Okrećemo se iskušenjima koja nas očekuju, a iskreno se nadam da ćemo u svakom narednom meču izgledati kao što je to bio slučaj u prvom poluvremenu protiv Portorika", dodao je selektor Srbije.

Filip Petrušev se povredio na startu Mundobasketa, zbog čega je propustio meč sa Portorikom, ali još jedan problem za selektora predstavlja povreda Alekse Avramovića.

Avramović se povredio u poslednjoj četvrtini, pošto je uz bolnu grimasu napustio teren i nije ulazio do kraja meča.

"Ne znam ništa", kratko je izjavio Pešić o stepenu povrede.

Nikola Jović, jedan od najzapaženijih na terenu, čestitao je rođendan selektoru.

"Pre svega čestitam rođendan selektoru Svetislavu Pešiću. Nadam se da je imao sjajan dan. U prvom poluvremenu smo bili odlični u odbrani. U drugom je bilo totalno drugačije, oni su pogađali trojke. Sjajan je ovo rezultat pored svega što se desilo", rekao je Jović.

On je dodao da se tim mnogo uzda u Bogdana Bogdanovića, čak i kada košarkaš Atlante ima loš šuterski dan.

"Zato smo pobedili, zato idemo na njega. Možda nije dobro šutirao, ali ja jesam. Pogodio sam otvorene šuteve. Biće on bolji, ovo nije bio njegov dan, ali verujemo u njega i Milutinova, imaju dobru konekciju u pikenrolu", zaključio je Jović.

Srbija će u sredu od 10 sati igrati protiv Južnog Sudana.

image