Sport

Jović: Nismo poleteli; Milutinov: Najbitnija je pobeda

Srpski košarkaši Stefan Jović i Nikola Milutinov izjavili su nakon pobede nad Portorikom da je Srbija ostvarila bitnu pobedu, kao i da su "orlovi" dosta naučili iz drugog meča na Mundobasketu

Srbija je ubedljivo, ali uz dosta oscilacija, savladala selekciju Portorika sa 94:77.

"Mnogo je bitno ovo. Moramo malo i mi da se spustimo, nismo poleteli, ali smo puni samopouzdanja što se vidi po nama, kako otvaramo utakmicu i pristupamo istoj bez obzira na protivnika, izjavio je košarkaški reprezentativac Srbije Stefan Jović.

"Dva različita poluvremena smo odigrali. Drugim poluvremenom ne možemo da budemo zadovoljni. Jednostavno, niko ovde nije došao sa belom zastavom. Svi su motivisani kada igraju protiv nas. Možda su nas previše cenili posle pobede u Beogradu u tom prvom poluvremenu kada smo ih natrčali i nametnuli svoj stil igre. Celo drugo poluvreme je bilo bez energije, pogotovo za nas koji smo mlada ekipa, jesmo nova ali smo mlada. Tražimo agresivnost kroz odbranu i to je potpuno izostalo i to ne bi trebalo da se dešava", rekao je Jović i dodao da ovaj pad u igri nije uzrokovan napornim treninzima."

"Nisu treninzi zahtevni, niti jaki. Ovo što između utakmica imamo to je trening oporavka koji je prvenstveno određen nekim vežbama, tonusom mišića. Nema tu zahtevnih stvari, sve što smo radili, to je to. Ovo nismo smeli da dozvolimo jer svako ko bude skautirao nas i gledao drugo poluvreme igraće na isti način", dodao je srpski košarkaš.

Nikola Milutinov izjavio je da se Srbija nije opekla i da ide dalje.

"Najbitnije od svega je da smo pobedili. Nismo se opekli i idemo dalje, da nešto izvučemo iz ovog meča, izjavio je danas košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Milutinov posle pobede "orlova".

"Otvorili smo utakmicu kako je trebalo, igrali smo odlično prvih 20 minuta. U drugom delu smo pali, odigrali smo loše i svesni smo toga. Ovoga puta nam se to nije obilo o glavu i ne sme da nam se to ponavlja u narednim mečevima. Moramo da budemo bolji", rekao je Milutinov posle meča i dodao da je ipak došlo do opuštanja.

"Stvarno je bila velika razlika na poluvremenu. U drugo poluvreme nismo ušli kako smo se dogovorili", dodao je centar Srbije.

Milutinov je na utakmici sa Portorikom postigao 12 poena i imao je 15 skokova. On ističe da je važan konačan rezultat zbog nešto lošije igre u drugom delu.

"Najbitnije od svega je da smo pobedili. To što je drugo poluvreme odigrano lošije, dobro je da nešto može da se nauči iz toga. Nismo se opekli i idemo dalje, da nešto izvučemo iz ovog meča", zaključio je Milutinov.

Srbija će u sredu od 10 časova igrati protiv selekcije Južnog Sudana.

image