Partizan upalio motore: Velike ambicije, glavno pojačanje u narednim danima

Trener Partizana, Željko Obradović, izjavio je da klub sa velikim ambicijama ulazi u pripremni period za novu sezonu

Trener crno-belih okupio je igrače i održao prvi timski trening.

Na treningu su bili Kevin Panter, Zek Ledej, Balša Koprivica, Džejms Naneli, Uroš Trifunović, Alen Smailagić, Danilo Anđušić, Tristan Vukčević i Đorđije Jovanović, kao i novi igrači Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski i Pi Džej Doužer.

Aleksa Avramović se nalazi sa selekcijom Srbije na Svetskom prvenstvu u Manili.

"Sa velikim ambicijama ulazimo u pripremni period. Ovo leto je veoma interesantno, jer je došlo do nekih promena u igračkom kadru. Okupili smo se da odradimo prvi trening, a već sutra idemo na Kopaonik. Napravili smo plan i program u nešto kraćem vremenu nego što je to uobičajeno, ali mislim da je razlog taj što će sezona pred nama biti veoma zahtevna i naporna", objasnio je Obradović.

"U prva četiri meseca kada budemo počeli u oktobru, imaćemo 42 utakmice. Ogroman je to broj utakmica i smatrao sam da je važno da se igrači dobro odmore i da napune baterije u svakom smislu za predstojeći period koji je ispred nas", rekao je Obradović.

Kako je istakao, klub je još aktivan na tržištu.

"Naravno da u ovom trenutku nismo kompletni, ali ono na čemu mora da bude fokus jeste dobar rad, a novim igračima pre svega vreme da se upoznaju sa nama i da bi upoznali način na koji želimo da igramo. To je u ovom trenutku glavni cilj. Fali nam pre svega Avramović koji je sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu i izuzetno smo srećni i zadovoljni što je Aleksa deo reprezentacije. Nedostaje nam mali Drezgić koji se sutra priključuje. I dalje smo na tržištu, ali ne želimo da žurimo. Videćemo šta nam je još potrebno od eventualnih pojačanja."

Na treningu Partizana našao se i nekadašnji igrač Budućnost Danilo Nikolić.

"Danilo Nikolić je tu jer nema klub. Nama znači da pomogne i da radi sa nama na treningu. Mislim da će i njemu i nama ova saradnja prijati", zaključio je Obradović.

Predsenik kluba, Ostoja Mijailović, rekao je da u narednim danima očekuje glavno pojačanje za narednu sezonu.

"Videli smo danas ekipu. Ono što je važno napomenuti da naš roster još nije završen, angažovaćemo najmanje jednog, a najviše dva igrača u narednom periodu. Očekujem da kroz nekoliko dana završimo naše glavno pojačanje", otkrio je Mijailović.

On je ocenio da je Partizan imao odličnu sezonu, ali da želi da naredna bude još bolja.

"Iza nas je dobra sezona, ispunili smo sve sportske ciljeve, a i organizacija kluba je bila na visokom nivou. Ove godine želimo da bude na još boljem, da naši navijači i svi ljudi koji dođu u Arenu i kupe kartu, imaju najbolju moguću organizaciju, da možemo da im vratimo na određeni način zbog toga što veruju u ovo što radimo", izjavio je Mijailović.