Sport

Skandal trese španski fudbal – predsednik Saveza optužen za seksualni napad zbog ljubljenja fudbalerke

Španski tužioci pokrenuli su istragu protiv predsednika Fudbalskog saveza Španije (RFEF) Luisa Rubijalesa
Skandal trese španski fudbal – predsednik Saveza optužen za seksualni napad zbog ljubljenja fudbalerke© Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino, File

Rubijales je pod istragom nakon što je poljubio u usta članicu fudbalske reprezentacije Dženifer Ermoso 20. avgusta kada je Španija osvojila Svetsko prvenstvo za žene.

Tužilaštvo razmatra da li ovaj incident ima elemente seksualnog napada, prenosi "Bi-Bi-Si".

"Dogovorili smo da kontaktiram Dženifer Ermoso kako bismo je obavestili o njenim pravima kao žrtve navodnog zločina seksualne agresije u narednih 15 dana", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Ovakva odluka dolazi uoči vanrednog i hitnog sastanka koji je sazvao RFEF nakon što je tokom vikenda Rubijalesa privremeno suspendovala FIFA, svetsko upravno telo fudbala.

On je potom održao konferenciju za medije na kojoj je objavio da se neće povući sa svoje pozicije, dok je Fudbalski savez Španije izdao saopštenje kojim stoji iza svog predsednika.

RFEF je navodno spreman da istupi iz UEFA i FIFA ukoliko se nastavi gonjenje predsednika.

"Si-En-En" prenosi da se u međuvremenu Rubijalesova majka zatvorila u crkvu i štrajkovala glađu u znak protesta protiv "nehumanog, krvoločnog lova" na njenog 46-godišnjeg sina.

Anheles Behar je rekla da će ostati u crkvi u španskom gradu Motril, blizu Granade, "neograničeno, dan i noć" dok pravda prema njenom sinu ne bude zadovoljena.

Rubijales je rekao da je pogrešio, ali je i poljubac nazvao sporazumnim, dok je Ermoso to demantovala, rekavši da mu nije dala dozvolu da je poljubi i da se oseća povređeno.

image