Poceko: Prvo pivo, pa onda Srbija

Italijanski košarkaški selektor Đanmarko Poceko, izjavio je da pre susreta sa selekcijom Srbije na Mundobasketu, želi da njegovi izabranici odmore

Italija je uz malo muka savladala selekciju Filipina, čime se plasirala u drugu fazu Svetskog prvenstva.

"Azuri" će kao drugoplasirana reprezentacija u A grupi ići u drugu fazu takmičenja sa dve prvoplasirane selekcije iz B grupe.

Srbija će upravo biti protivnik Italije u narednoj fazi takmičenja.

Govoreći o narednom rivalu, selektor Italije istakao je veličinu Srbije u košarci.

"Protiv Srbije igraćemo našu normalnu košarku, znamo da su oni veliki tim. Malo ćemo odmoriti, popiti nekoliko piva i onda od sutra misliti o Srbiji", izjavio je Poceko.

On je pričao o periodu nakon poraza od Dominikanske republike na Mundobasketu.

"Volim moje igrače. U hotelu posle poraza od Dominikane hteo sam da skočim iz hotela, ali na sreću ne mogu da se otvore prozori. Ali siguran da bi me neko od Filipinaca sačekao da sam uspeo da skočim i spasao. Mnogo sam patio, ali imam sjajne igrače i volim svakog od njih. Volim i predsednika Saveza, poslednja tri dana me je tretirao kao otac sina. Nismo imali laku grupu... I zato se voli košarka, ne zbog putovanja i priča o sistemu".

Prvi put će Italija imati dva dana pauze na Svetskom prvenstvu.

"Mnogo će nam značiti, mnogo. Moramo da se odmorimo, neki su mnogo igrali. Takođe moramo da iskoristimo to vreme da popravimo neke stvari koje nisu radile kako smo hteli... Ali lopta nam se dobro kretala za razliku od prošlih utakmica", dodaje Poceko.