Sport

I odbojkaši započinju Evropsko prvenstvo - Srbija na startu protiv Švajcarske

Dok kontinentalni šampionat za dame ulazi u završnicu, u muškoj konkurenciji selekcija Srbije u sredu igra prvi meč na turniru

Muška odbojkaška Srbije u sredu uveče igra u Peruđi protiv Švajcarske u meču prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu.

"Moramo da uvažavamo sve protivnike, da protiv svih igramo agresivno. Švajcarce ne znamo, na početku šampionata jesu protivnik koji će zavredeti našu pažnju. Evropsko prvenstvo se ne dešava svaki dan i mislim da su svi igrači svesni toga. Stariji to bolje razumeju, dok mlađima treba pomoći jer je ovo velika scena. Za njih nešto nepoznato", istakao je selektor Srbije Igor Kolaković uoči meča sa Švajcarskom.

On je naveo da većih problema u timu nema uoči starta turnira.

"Ivović nije doputovao sa nama, zbog stomačnog virusa je ostao u Srbiji da se zaleči. Kovačević nije imao tešku povredu, ali gajimo nade da će tokom šampionata moći da nam pomogne. Na raspolaganju imamo dva primača, to su Kujundžić i Perić. Ono što su pokazali tokom priprema jeste garant da smo na toj poziciji dobro pokriveni", konstatovao je Kolaković.

Italija je u ponedeljak u prvom meču grupe A pobedila Belgiju 3:0. U grupi A se nalaze još selekcije Nemačke i Estonije.

image