Srbija saznala raspored u drugoj fazi: Kreće borba za četvrtfinale - prvo osveta za Italiju

Puleni Svetislava Pešića u novoformiranoj grupi prvo igraju protiv Italijana, selekcije koja je u prethodne dve godine sprečila "orlove" da se plasiraju na Olimpijske igre, a onda ih i porazila u osmini finala Evropskog prvenstva

Košarkaši Srbije savladali su Južni Sudan u meču trećeg kola grupe B na Svetskom prvenstvu u Manili i tako sa maksimalnim učinkom od tri pobede stigli do druge grupne faze.

Srbija će igrati dva meča u novoformiranoj grupi I, a poznat je kompletan raspored "orlova" kao i pozicija sa koje kreću u borbu za polufinale.

Srbija će igrati mečeve protiv dva najbolja tima grupe A, a to su Dominikanska Republika i Italija. Srbija će prvo igrati protiv Italije u petak 1. septembra, a meč je na programu u 10.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

Dva dana kasnije, 3. septembra, "orlove" čeka duel protiv Dominikanske Republike od 14.00 časova.

Ti rivali Srbije će u isto vreme igrati i svoje mečeve protiv drugoplasiranog tima grupe B, selekcije Portorika.

U četvrtfinale Mundobasketa će se plasirati dva najbolja tima u toj novoformiranoj grupi, a vrlo je važno napomenuti da se sav učinak iz prve faze prenosi u drugu fazu.

Tako će Srbija u grupi I uoči predstojećih mečeva biti prva na tabeli sa skorom 3-0 i koš-razlikom +91. Sledi Dominikanska Republika sa skorom 3-0 i razlikom +19. Italija ima učinak 2-1 uz +16 koš-razliku, a još ostaje da se vidi ko će se kao poslednji tim priključiti ovoj grupi.

Novoformirana grupa I se u četvrtfinalu ukršta sa grupom J, u kojoj se za sada nalaze SAD, Litvanija, Crna Gora i čeka se pobednik meča Grčka - Novi Zeland. Zbog toga će "orlovima" biti naročito važno da i u narednoj grupnoj fazi takmičenje okončaju na prvoj poziciji.