Aleksićeva: Nije lako, ali kada dođemo do naše igre, nebitno je ko je protivnik

Srpska odbojkašica Maja Aleksić, istakla je da je meč protiv Češke bio veoma naporan, kao i da veruje u dobru igru i pobedu protiv Holandije u polufinalu Evropskog prvenstva

Srbija je nakon preokreta, na impresivan način, eliminisala Češku u četvrtfinalu prvenstva Evrope.

"Možda rezultatski nije tako izgledalo, utakmica je dobijena 3:1, ali je bio stvarno težak meč. Teško je igrati sa Češkom, brane se, ne pada im nijedna lopta. Prvi set je bio stegnut, imamo baš problem sa tim prvim setom na ovom EP. Ali, nadam se da će ubuduće biti drugačije", rekla je Aleksićeva.

Srpska odbojkašica istakla je da se mora biti spreman na ovakve utakmice.

"Teško mi je bilo. Mnogo dugih poena, nije se sve završavalo odjednom kao do sada. Moramo da budemo spremne na ovakve utakmice, to nam treba."

Srbija je imala odličnu odršku u dvorani u Briselu.

"Konačno da naši navijači ispune halu, mislim da je bila lepa atmosfera i lepo je bilo igrati. Konačno mi u drugoj državi imamo više navijača nego ekipa protiv koje igramo", kroz smeh je istakla blokerka Srbije.

Maja Aleksić izjavila je da kada Srbija dođe do njene igre, nije problem ko je protivnik.

"Imamo dan pauze, moramo da se oporavimo i odmorimo. Očekujem isto tešku utakmicu, Holandija je ekipa koja ima visoke igrače i iskusne. Ali, mislim da nisu istrajni u odbrani kao Češka. Kao što sam sto puta rekla – kad mi dođemo do naše igre nije nam problem ko je s druge strane", zaključila je Aleksićeva.