Partizan i Čukarički u nemogućim misijama u revanšima

Fudbaleri Partizana od 21.00 dočekuju ekipu Nordsjelanda, protiv koje će pokušati da nadoknade zaostatak od 5:0 iz prvog meča kvalifikacija za Ligu konferencija. Sat vremena ranije, Čukarički će u Leskovcu ugostiti ekipu Olimpijakosa, koja u Srbiju dolazi sa prednošću od 3:1 iz prvog meča kvalifikacija za Ligu Evrope

Pred srpskim timovima je veoma težak i gotovo nemoguć zadatak.

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je uoči revanša da će njegova ekipa ići na pobedu, ali je dodao da ne može da obećava da će nadoknaditi minus od pet golova.

"Motiv ekipe je u tome što igramo na našem stadionu i što želimo da popravimo utisak posle svega lošeg što smo pokazali u Danskoj, gde smo se osramotili. Moramo da budemo hrabriji, agresivniji, idemo na pobedu pred našim navijačima. Ne mogu da obećavam velike stvari, niti da pretim nekome ko me pobedio 5:0, ali mogu da obećam da ćemo ići na pobedu. Neće biti kalkulacija, igraćemo u najjačem sastavu koji imamo u ovom trenutku", rekao je Duljaj.

Partizan će protiv Nordsjelanda igrati u najjačem sastavu. Kapacitet stadiona u Humskoj biće smanjen za 17.000 mesta zbog kazne Evropske fudbalske unije (UEFA).

Trener Partizana uprkos svemu očekuje podršku sa tribina, iako su najverniji navijači crno-belih zakazali protest pre utakmice protiv čelnih ljudi kluba i neće biti na tribinama stadiona Partizana.

Čukarički se nalazi u nešto povoljnijoj situaciji, pošto neće morati da juri zaostatak od pet, već od dva gola.

Olimpijakos je pre nedelju dana u Atini pobedio rezultatom 3:1.

"Očekuje nas izuzetno težak meč. Znamo da igramo protiv ekipe koja ima dobre pojedince, kvalitet nije sporan. Očekujem da moja ekipa uđe mnogo bolje i organizovanije nego u Atini. Bićemo agresivniji to je sigurno", rekao je trener u stručnom štabu Čukaričkog Milan Lešnjak uoči meča sa Olimpijakosom.

"Baš bi nam pomogao dobar rezultat iz ovog meča. I nerešeno je dobro, psihološki bi bilo odlično za ekipu. Siguran sam da će moj tim dati maksimum. Zadovoljan bih bio remijem, a prezadovoljan pobedom. Samo otvaranje utakmice će biti presudno, tih prvih 15 minuta", dodao je.

Pobednik plej-ofa igraće u Ligi Evrope, a poraženi će nastaviti takmičenje u grupnoj fazi Lige konferencija.