Sport

Pešić o Simaniću: Mnogo je krvi izgubio, moglo je da se završi tragično

Srpski reprezentativac odigrao je tokom noći u Manili najvažniju utakmicu u životu i, srećom, izašao kao pobednik
Pešić o Simaniću: Mnogo je krvi izgubio, moglo je da se završi tragičnoGetty © Yong Teck Lim

Selektor "orlova" Svetislav Pešić otkrio je da je Boriša Simanić, u utakmici sa Južnim Sudanom, doživeo tešku povredu koja je mogla da ga košta života.

Krilni košarkaš Srbije je u završnici meča dobio udarac u stomak, tačnije u predelu bubrega i zbog bolova je odmah napustio teren.

Simanić je potom prebačen u bolnicu i u toku prethodne noći je operisan.

"To je najvažnija vest da je on operisan i da je on u dobrom stanju sada. Za njega i njegovu familiju je to najvažnije, ali i za nas zato što je Boriša ne samo naš igrač, nego je i omiljen kod svih naših igrača i trenera", počeo je Pešić.

"Odavde želim da mu pošaljem poljupce i zagrljaje da izdrži još jedan dan. To će biti kriza, ali operacija je uspela. Velika pomoć od doktora koje je organizovao naš profesor Radovanović. U lošoj situaciji dobro je da je profesor bio sa njim i da se to tako desilo."

Selektor je objasnio da su posledice mogle da budu mnogo gore.

"To je bio jedan šok za nas, stvarno nismo očekivali da taj udarac koji je dobio može da bude tako ne bolan, nego tragičan. Ekipa je bila čitavu noć, skupila se i tražila se dodatna krv, jer nisu mogli da nađu. Krvario je dosta. Srećom, sve je dobro. 
Moglo je da se završi vrlo tragično, da nije bilo te reakcije, da ga nisu odmah prebacili u hitnu pomoć, to bi bila, kako se kaže, loša vest. Ali sve je dobro, sve se završilo", rekao je Pešić.

Pešić je pokušao da opiše situaciju ispod koša, ali nije želeo da komentariše suđenje.

"Ono što smo videli bio je faul. Udario ga je u predelu bubrega. Da li je to bila namera ili nije to sad ne znamo, to samo zna onaj koji je taj faul napravio. Sudije su procenile da tu nije bilo namere, ali eto, vidite, to je moglo da se završi vrlo tragično. Da nije bilo te reakcije, da ga odmah nisu prebacili u urgentnu sobu to bi bilo onako baš loša vest. Ali sve je dobro kad se dobro završi?"

Srbija u petak nastavlja Mundobasket mečom protiv Italije od 10 časova, a dan uoči utakmice sa ekipom su trenirali prethodnih dana odsutni Aleksa Avramović i Filip Petrušev.

image