Čeferin demantovao Saudijce: Samo evropski klubovi će igrati UEFA takmičenja

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin rešio je da demantuje pisanje više medija iz Saudijske Arabije

Čeferin je reagovao posle pisanja da su timovi iz Saudijske Arabije zainteresovani za učešće u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. 

"Ne mislim da je novac Saudijske Arabije pretnja evropskom fudbalu. Imali smo slične primere i ranije. Fudbaleri su odlazili u Kinu, iz te zemlje su se nizale velike ponude, ali kineski fudbal zbog toga nije napredovao. Takav pristup nije pravi, mislim da bi u Saudijskoj Arabiji ili bilo gde drugde, trebalo da ulažu u obrazovanje i napredak trenera i igrača. Ali, samo evropski klubovi mogu da igraju evrokupove", rekao je Čeferin za francuski sportski list Ekip.

Bez pada kvaliteta evropskog fudbala

Prvi čovek evropskog fudbala je istakao da odlazak fudbalera u Saudijsku Arabiju neće uticati na kvalitet fudbala na starom kontinentu.

"Koliko ja znam Kilijan Mbape i Erling Haland ne sanjaju odlazak u Saudijsku Arabiju. Stvarno ne verujem da se će u bilo kom smislu ugroziti kvalitet naših takmičenja", zaključio je Čeferin.