Sport

UEFA je izabrala - Erling Holand je igrač godine

Napadač Mančester sitija izabran je za najboljeg igrača u sezoni 2022/23

Među trojicom finalista su bila dvojica igrača Mančester sitija - Erling Holand i Kevin de Brujne, a, pomalo iznenađujuće, tu je bio i Lionel Mesi, kao doskorašnji igrač Pari Sen Žermena.

Nakon žreba za grupnu fazu Lige šampiona, u "Grimaldi forumu" u Monaku, UEFA je proglasila Norvežanina za najboljeg igrača godine.

"Počastvovan sam. Mnogo talentovanih igrača ima u Evropi koji su, takođe, mogli da osvoje ovu nagradu, pa sam izuzetno zahvalan svima koji su glasali za mene. Imamo sjajan tim i ova nagrada ne bi bila moguća bez podrške saigrača, trenera i svih zaposlenih u klubu. Imali smo neverovatnu sezonu i sada želimo da ponovimo prošlogodišnji uspeh", rekao je Holand za klupski sajt.

Holand je prethodno proglašen za naboljeg igrača Evrope, ali u izboru kolega igrača, kao i za najboljeg igrača Premijer lige 

Norvežanin je predvodio Mančester siti do tri trofeja u prethodnoj sezoni - osvojio je Premijer ligu, Ligu šampiona i FA Kup.

Oborio je rekord Alana Širera i Endija Kola, po broju golova u jednoj sezoni Premijer lige - postigao je 36, dok je ukupno u svim takmičenja postigao 52.

Bio je i najbolji strelac Lige šampiona, u kojoj je 12 puta zatresao mrežu.

image