Sport

Romantika je ponovo u modi – RT Balkan na rođendanu OFK Beograda

OFK Beograd proslavio je 112. rođendan, a "žurki" su prisustvovali oni zbog kojih klub postoji, i oni zahvaljujući kojima klub postoji – Beograđani
Romantika je ponovo u modi – RT Balkan na rođendanu OFK Beograda© RT Balkan/Nemanja Pantovic

Omladinski fudbalski klub Beograd proslavio je 112. rođendan. Pravi beogradski klub organizovao je idealnu "žurku" – na ulicama svog grada, zajedno sa sugrađanima.

Na Trgu republike je organizovano druženje sa navijačima, timsko slikanje, a najmlađi su mogli da uživaju u igri sa profesionalcima, ali i da odu kući sa suvenirima.

Dugo su "romantičari" sa Karaburme, spletom okolnosti, tumarali po nižim srpskim ligama, a sada se, konačno, klub takvog renomea i bogate istorije vraća na velika vrata.

Ove sezone OFK Beograd igra u Prvoj srpskoj ligi, a cilj je da već naredne zaigraju u najvišem rangu srpskog fudbala.

Dobro poznato lice vodi plavo-bele, Simo Krunić, koji je i nosio isti dres u igračkoj karijeri, ali i vodio ekipu kao trener, sada već daleke 2009. godine.

Krunić se nada da se u srpski fudbal ponovo vraća romantika.

"Trebalo bi da se vrati... Ovaj klub je to zaslužio – klub sa dugom tradicijom, brojnim titulama i kupovima. OFK Beograd je po tim uspesima treći klub u Srbiji. Mi smo spremni, naše je da pokušamo da što pre uđemo u Superligu, to nam je cilj ove godine. Moramo zajedno da se zbijemo, da pokušamo odmah do Superlige. Svima je OFK dodatni motiv, moramo biti spremni na sve i da se nosimo sa pritiskom. Moramo dati više od ostalih kako bismo ispunili cilj", rekao je Krunić za RT Balkan.

Trenera kluba sa Karaburme raduje broj dece koji se pojavio na Trgu republike, pa podseća da je glavna snaga "romantičara" u istoriji bila upravo škola fudbala.

 "Mi imamo 400-500 dece u omladinskoj školi, uskoro će se završiti teren sa veštačkom travom i još jedan pomoćni teren... Biće još više dece na stadionu OFK Beograda, nadamo se da će sva deca sa Palilule trenirati kod nas. Verujemo da će se vratiti vreme kada je OFK Beograd bio rasadnik talenta, i kada su deca iz naše škole nosila OFK Beograd."

Igračima je prijalo druženje sa mališanima i navijačima, to se moglo zaključiti po osmesima, ali podvlače da su imali ogromnu podršku sa tribina i prošle godine, kada su igrali u nižem rangu i kada očekivanja nisu bila velika.

"Mnogo nam znači podrška navijača. I prošle godine, kada je klub bio u krizi, imali smo neverovatnu podršku, a tek sada kako klub raste vidi se da sve više dece obraća pažnju na nas. Nama svakako prija, a verujem da će još više dece biti ako nastavimo sa dobrim rezultatima", rekao je kapiten Dušan Plavšić.

Kapiten ističe da niko ne beži od uloge favorita u novoj sezoni i podvlači da je cilj plasman u Superligu. 

"Očekivanja jesu velika, ali i OFK Beograd je veliki klub. Bilo je samo pitanje trenutka kada će klub početi ponovo da raste. Prošle sezone smo napravili dobru bazu – od same uprave, organizacije, pa do nas igrača. Napravljen je dobar balans iskustva i mladosti. Vratili smo se u Prvu ligu Srbije, a u odnosu na ostale klubove OFK Beograd je klub sa najvećom tradicijom i sa ogromnom podrškom. Naravno da smo najveći favoriti, a na nama je da se nosimo sa tim."

image