Sport

Odbojkašice Srbije u finalu Evropskog prvenstva!

Naše zlatne devojke ponovo će se boriti za evropski tron
Odbojkašice Srbije u finalu Evropskog prvenstva!© CEV

Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva i ponovo će igrati za titulu, pošto su u Briselu pobedile Holandiju.

Srpkinje su se plasirale u novo, šesto finale na kontinentalnim šampionatima, a treće uzastopno, posle trilera sa Holanđankama – 25:21, 15:25, 25:22, 25:21.

Aktuelne svetske prvakinje igraće sa Turskom u nedelju uveče za svoj četvrti pehar.

Početak utakmice u Briselu bio je očekivan – igralo se poen za poen i obe reprezentacije su bile izuzetno angažovane. Prva figura u timu Srbije bila je Bjanka buša, čijom zaslugom je Srbija došla do početne prednosti.

Potom su se naše devojke odlepile sredinom seta, stigle do četiri poena viška, rutinski ih sačuvale i došle do 1-0.

Međutim, kao da je došlo do emotivnog pražnjenja posle dobijanja uvodnog dela igre, što su Holanđanke odmah iskoristile. Snažnim servisima nametnule su svoj ritam, "pomerile" prijem Srbije i potom i blokovima dolazile do poena.

Ekspresno su se odlepile na pet, pa sedam i osam razlike, pa povratka za izabranice Đovana Gvidetija u drugom setu nije bilo.

"Momentum" je bio na strani protivnika, Holandija je imala veliko vođstvo i u trećem setu, a Srbija nije igrala dobro.

Međutim, tada su Gvidetijeve heroine pokazale zašto su tu gde jesu. Izuzetnom borbenošću, jakom glavom i karakterom, napravile preokret i osvojile treći set velikom serijom u finišu.

Slično se dogodilo i u četvrtom delu igre, pa je Srbija mogla da počne da slavi novo finale odbojkašica.

Očekivano je, uprkos nešto slabijoj partiji, najbolja u našim redovima bila Tijana Bošković sa 29 poena, dok je na drugoj strani Holandiju predvodila Nika Dalderop sa 14.

Borba za trofej na programu je u nedelju od 19.30.

  • 1. sep 2023 • 22:33

    22:33

    Kraj! Srbija je u finalu Evropskog prvenstva!

    Srpske odbojkašice će ponovo igrati za evropsku titulu. Naše devojke su pobedile Holandiju 25:21, 15:25, 25:22, 25:21!

  • 22:27

    Triler u Briselu

    Nisu naše devojke na prepoznatljivom nivou, ali se bore kao lavice i blizu su pobede.

    Sjajno igra i Holandija koja sve vreme kontroliše ritam, pa gledamo sjajnu utakmicu u Briselu.

    Srbija je konačno povela u četvrtom setu, rezultat je 20:19.

  • 22:17

    Nastavlja se sa igrom toplo-hladno

    Uprkos vođstvu, činjenica je da smo mnogo kontri promašili, ali nekako držimo priključak i u četvrtom setu, nakon novog kuvanja Maje Ognjenović.

  • 22:11

    Ponovo Holanđanke bolje otvaraju set

    Iako je ubedljivo naša najbolja poenterka, utisak je da Tijana Bošković nije na prepoznatljivom nivou. To Holanđanke koriste i ponovo bolje otvaraju set – 4:7.

  • 22:04

    Srpkinje eksplodirale i povele 2-1 u setovima!

    Sada je voda ušla u uši Holanđankama, a najzaslužnije za to bile su izuzetno nadahnute srpske odbojkašice, koje su prosto letele po terenu. Sve je sada ulazilo i velikom serijom Srbija je došla na korak do finala – 25:21, 15:25, 25:22.

  • 21:55

    Preokret Srbije u trećem setu

    Konačno je Srbija došla do svoje igre i prepoznatljive odbrane, koja je donela preokret. Na servisu je bila Jovana Stevanović, koja je pokrenula seriju 7:1 i naš tim u finišu trećeg dela ima +2.

  • 21:45

    Srpske odbojkašice uhvatile priključak

    Uspele su devojke u plavoj opremi da uhvate rezultatski priključak i zaustave nalet rivalki. Međutim, Holandija i dalje ima minimalnu prednost i vodi 10:12.

  • 21:36

    Srpkinje se bore da ostanu u meču

    Iako su Srpkinje osvojile prva dva poena u trećem setu preko Tijane Bošković i Mine Popović, usledila je nova serija Holanđanki.

    Preokrenule su rivalke i to je značilo da će većina naših napada ići preko Boškovićeve. Ona nije uspevala da probije blok na suprotnoj strani i rezultat je 3:6.

  • 21:25

    Srbija izgubila drugi set, Holandija izjednačila na 1-1

    Delovale su indisponirano naše reprezentativke, poklanjale su u serijama poene i Holandija je došla do dvocifrenog viška. Druga set lopta bila je dovoljna za 15:25.

  • 21:08

    Srbija blizu gubitka drugog seta

    Ne zaustavljaju se Holanđanke u drugom setu, a Srbija ima sve većih problema na prijemu. Nije pomogao ni Gvidetijev tajm-aut, pa su se rivalke odlepile na 2:10.

image