Đoković gubio 0:2 pa pobedio u srpskom derbiju: Drama pripala neuništivom Novaku!

Đoković je uspeo da savlada sunarodnika i okonča meč oko 1.30 časova iza ponoći po lokalnom vremenu

Novak Đoković je preživeo golgotu u trećem kolu Ju-Es opena i plasirao se među 16 najboljih u Njujorku, pošto je spektakularnim preokretom savladao sunarodnika Lasla Đerea 3:2.

Nakon izgubljena prva dva seta, Novak je ponovio ono što je uradio samo još u epskom polufinalu Ju-Es opena 2011. godine, kada se protiv Rodžera Federera vratio sa ruba poraza i pokazao da nije kraj dok on ne kaže da je kraj. Po setovima je bilo 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3!

U maratonskom okršaju dugom tri sata i 45 minuta, Đoković je ipak uspeo da se vrati sa ivice provalije, nadoknadi slabiji početak meča i pobedi nikada kvalitetnijeg Đerea.

Imao je Laslo veliku prednost od 2:0 u setovima. U oba je pravio po jedan brejk i kvalitetnim servis gemovima je čuvao prednost, mučivši Novaka nedozvoljavajući mu da se "razmaše". Ali kada je Đere stigao do pomenutih 2:0, nešto se probudilo Đokoviću i Laslo više nije ni imao pravih šansi u tom susretu.

Novak je odmah stigao do 5:0 u trećem setu, da bi u četvrtom napravio čak četiri brejka na servis rivala. Dopustio mu je tada ukupno dva gema i poravnao na 2:2, da bi brejk u ranoj fazi odlučujućeg seta doneo konačnu prednost koju je Đoković na kraju pretvorio u trijumf.

Đoković je tom pobedom tek drugi put u karijeri na Ju-Es openu stigao od 0:2 do 3:2 i sada će u četvrtom kolu igrati protiv iznenađenja turnira, Hrvata Borne Goje koji je 3:0 savladao Jiržija Veselog.