Sport

Duljaj: Očekujem da ćemo protiv IMT odigrati onako kako znamo i umemo

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da nedeljna utakmica protiv IMT u šestom kolu Superlige Srbije dolazi u nezgodnom trenutku, posle eliminacije iz Evrope, ali veruje da će njegova ekipa odigrati onako kako zna i ume
Duljaj: Očekujem da ćemo protiv IMT odigrati onako kako znamo i umemo© FK Partizan

"Nije dobar trenutak. Ispali smo iz Evrope, što naravno nije pohvalno. Igramo protiv jedne od najmlađih ekipa u ligi, jednog od najprijatnijih iznenađenja. Tim koji je dobio Čukarički sa 3:0, a mogli su da uzmu bodove i u Bačkoj Topoli. Sa druge strane, ovo je poslednja utakmica pred pauzu. Drugačija je podloga u odnosu na onu na koju smo mi navikli. Međutim, izuzetno važna utakmica za nas, posebno što smo pre toga imali dva teška gostovanja protiv Vojvodine i Bačke Topole, gde smo odigrali odlične utakmice. Očekujem da ćemo i sutra odigrati onako kako znamo i umemo. Ono što raduje je da ćemo imati podršku navijača. Oni će podići igru igrača na viši nivo", rekao je Duljaj na konferenciji za medije.

Istakao je da je prethodnih dana urađena analiza narednog rivala. U mladoj ekipi posebno se istakao napadač Miloš Luković.

"Mlada ekipa, u špicu je Luković. Ekipa koja dosta trči. Tim koji nema pritisak i kolega Jandrić je odlično uklopio ekipu. Kad tim nema pritisak posebno je lako da igraju, pogotovo sad protiv Partizana, gde će imati dodatni motiv jer žele da se dokažu. Opet je najvažnije kako ćemo mi da izgledamo sutra".

Osvrnuo se šef struke Partizana i na zamor ekipe, s obzirom na činjenicu da je utakmica sa Nordsjelandom bila fizički zahtevna

"Teško je kada su velike brzine u pitanju, kad morate da jurite brze igrače. To iziskuje veliku potrošnju, međutim umor ne sme da bude nikakav alibi, posebno kad je Partizan u pitanju. Ostaje ta jedna utakmica pred pauzu koja nas očekuje, i ako sutra malo padnemo imaćemo posebnu podršku, biće tu navijači Partizana koji će nas podići ukoliko krenemo da padamo".

Govorio je Duljaj i o pritisku koji ima njegova ekipa.

"Svaki dan je dokazivanje. Mislim da niko ne živi u prošlosti. Naravno, ne možemo da zaboravimo ono što se dogodilo. Moramo da budemo jaki, da svi na neki način trpimo pritisak, što je sastavni deo i života i sporta. Bila je situacija na utakmici kada je Ilić šutnuo loptu sa centra, baš zbog tog pritiska jer mu je neko sa tribina rekao 'ajde brže malo'. To je sve iskustvo, ja to pripisujem njegovoj mladosti. Sutra će biti drugačije, imaćemo podršku koja nam je potrebna, a igrači su svesni da ukoliko pobedimo, posle dužeg vremena možemo da budemo tamo gde bi trebalo da budemo, a to je vrh tabele", zaključio je Duljaj.

image