Sport

Srbija razbila Dominikanu za četvrtfinale, pa izbegla Amerikance

Reprezentacije Srbije je upisala ubedljiv trijumf 112:79 i na drugoj poziciji iz grupe I odlazi u četvrtfinale

Košarkaši Srbije plasirali su se četvrtfinale Svetskog prvenstva u Manili nakon što su u nedelju savladali Dominikansku republiku 112:79.

Ova pobeda selekcije Svetislava Pešića znači da su "orlovi" završili kao drugoplasirani tim grupe I, kao i da će u narednom meču igrati sa Litvanijom, koja je senzacionalno savladala Sjedinjene Države.

Posle poraza od Italije, Srbija je došla do pobede, ali ona nije pomogla da se stigne do prve pozicije koja je mogla da donese izbegavanje američkog "drim tima" u prvoj eliminacionoj utakmici.

No, "orlovi" su uradili ono što je bilo do njih. Od prvog minuta su dominirali i sa odličnom podelom minutaže upisali trijumf od 33 poena razlike.

Bogdan Bogdanović je meč okončao sa 20 poena i pet asistencija, Nikola Milutinov sa 16 poena, koliko je imao i Vanja Marinković, dok su još dvocifreni bili Filip Petrušev sa 14, Stefan Jović sa 12 i Marko Gudurić sa 10.

Srbija će u četvrtfinalu protiv Litvanije igrati u utorak 5. septembra.

  • 3. sep 2023 • 15:43

    15:43

    Srbija je u četvrtfinalu - 112:79!

    Ubedljiva pobeda Srbije u poslednjem meču grupe I, što znači da "orlovi" u četvrtfinale idu kao drugoplasirana selekcija i sada čekaju rivala iz grupe J, što će biti pobednik meča SAD - Litvanija.

  • 15:35

    Promena petorke Pešića - 103:72

    Srbija sada na parketu igra u petorci Avramović, Dobrić Gudurić, Jović i Petrušev. Zaslužen odmor za Bogdanovića (20 poena), Milutinova i Marinkovića (po 16).

  • 15:26

    Kraj treće četvrtine - Srbija ima ogromnih "plus 34"

    Kakva završnica Srbije u trećoj četvrtini, serija napada u kojima rival nije mogao nikako da odgovori.

    Okončana je četvrtina serijom 12:0 za Pešićeve pulene, a Bogdanović je stigao i do 20 ubačenih poena. Milina je sada gledati "orlove".

  • 15:18

    Srbija i dalje na "plus 22"

    Milutinov dominira pod obručima danas, ponovo zakucavanje, pa onda odličan skok u odbrani kojim se Srbija brani.

    Rezultat je 75:53 i Srbija na dva minuta do kraja treće četvrtine samo održava i postepeno uvećava prednost.

  • 15:10

    24' - Srbija održava prednost

    Ujednačen je početak druge četvrtine, Srbija i dalje ima "plus 21". Nema potrebe za "orlove" da srljaju, a Milutinov je na ovom meču već stigao do tri "alej-upa".

  • 14:47

    Kraj prvog poluvremena - 56:35 za Srbiju!

    Odlično prvo poluvreme, dominacija na parketu od prvog do poslednjeg minuta. Srbija ima 21 poen prednosti, a predvodnici su bili Bogdanović sa 14, Marinković i Milutinov sa po 10 poena, dok je Stefan Jović ubacio devet.

    Za Dominikanu je Karl Entoni Tauns ubacio 12 poena, ali razlika u kvalitetu između dva tima u prvih 20 minuta bila je ogromna.

  • 14:34

    15' - Srbija vodi 44:26

    Pogađaju Dominikanci trojku i malo smanjuju zaostatak, ali Srbija sve kontroliše, 15:11 je za "orlove" u ovoj četvrtini.

  • 14:22

    Kraj prve četvrtine - 29:15

    Odlična igra Srbije na početku utakmice, koja šutira 12/18 u ranoj fazi meča.

  • 14:14

    Furiozna Srbija - 26:9!

    Ostalo je još malo više od dva minuta do kraja prve četvrtine, a Srbija je u opasnom naletu započela meč. Ređaju se laki poeni u serijama, Marinković i Bogdanović su već na 10 postignutih poena.

    Dominikana u napadu ništa ne uspeva da napravi.

  • 14:08

    5'- Odličan start, 16:7 za Srbiju

    Ovo je početak utakmice kakav je Srbiji bio potreban. Postižu "orlovi" poene u tranziciji preko Marinkovića, a tu je i odlična igra Milutinova pod košem.

image