Spektakl u Ligi Evrope – Barselona protiv Mančester junajteda!

Pravi spektakl očekuje nas u Ligi Evrope, na kojem će mu pozavideti i elitno fudbalsko takmičenje – u osmini finala sastaće se Barselona i Mančester junajted!

Velikani svetskog i evropskog fudbala, koji su među najuspešnijima u Ligi šampiona, ukrstiće koplja i u drugom po jačini takmičenju i to već na startu nokaut faze, odlučeno je žrebom u Nionu.

Oba kluba nalaze se u lošem periodu i već neko vreme ne pripadaju samom vrhu evropskog fudbala, ali navijači svakako mnogo očekuju od duela dve ekipe.

Biće to repriza brojnih prethodnih mečeva u kojima su Katalonci bili bolji, između ostalog u finalima Lige šampiona 2009. i 2011. godine.

Juventus, naših Dušana Vlahovića i Filipa Kostića, igraće protiv francuskog Nanta, dok će Ajaks, čiji je kapiten Dušan Tadić, snage odmeriti sa Union Berlinom.

Roma, za koju nastupaju Nemanja Matić i Mile Svilar, izvukla je Salcburg, dok je Sevilja Nemanje Gudelja i Marka Dmitrovića za rivala dobila PSV Ajndhoven.

Monako, koji je eliminisao Zvezdu iz takmičenja, sastaće se sa Bajerom iz Leverkuzena, u svojevrsnom baražu igraće još Šahtjor i Ren, odnosno lisabonski Sporting i Mitjilend.

Podsetimo, osam prvoplasiranih iz Lige Evrope već su u osmini finala i svoje protivnike dobiće na žrebu 24. februara.

Prvi mečevi biće odigrani 16. februara naredne godine, a revanši nedelju dana kasnije.