Senzacija - Litvanija tukla Amerikance i sklonila ih sa puta Srbije!

U meču koji je odlučivao o imenu protivnika Srbije u četvrtfinalu Mundobasketu, neočekivanu pobedu odnela je baltička selekcija, pa će oni na megdan "orlovima" 5. septembra

Košarkaši Litvanije napravili su senzaciju na Svetskom prvenstvu, pošto su u poslednjem meču grupe J savladali selekciju Sjedinjenih Država 110:104 i tako sklonili Amerikance sa puta Srbije u nokaut fazi.

U izuzetno dramatičnom susretu koji je Litvanija otvorila furioznom prvom četvrtinom rezultatom 31:12, pa će nakon njihovog neverovatnog trijumfa oni biti rivali Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa.

Litvanija je sjajnom timskom igrom kaznila nonšalantnost Amerikanaca, šutirali su gotovo bez greške, stvorivši veliku prednost koju su do kraja susreta uspeli i da održe.

Igralo se na kraju u penal završnici, ali je Litvanija zadržala smirenost i predvođena serijom raspoloženih igrača uspela da zakaže duel sa Srbijom. Kod Litvanije je čak sedam igrača ubacilo dvocifren broj poena, a sa 15 ubačenih poena ih je predvodio Vaidas Kariniauskas.

U redovima "drim tima", Entoni Edvards je ubacio 35 poena, ali ni to nije bilo dovoljno. Amerikanci su pokazali svoje slabosti, a sada će u četvrtfinalu igrati protiv Italije, prvoplasirane ekipe iz grupe u kojoj je bila Srbija.