Liverpul stavljen na prodaju

Jedan od najslavnijih fudbalskih klubova na svetu stavljen na prodaju...

Fudbalski klub Liverpul biće prodat, pošto se „Fenvej sports grupa“, koja je trenutno vlasnik „crvenih“, odlučila na takav potez.

Informaciju je preneo Dejvid Ornstajn iz „Atletika“, a ona se ispostavila kao tačna.

„Za zainteresovane strane izrađena je kompletna prodajna prezentacija. 'Fenvej sports grupa' je razmatrala različite opcije u prošlosti, ali je odlučila da ne ide dalje. Nejasno je da li će na kraju biti postignut dogovor ili ne, ali FSG čeka ponude. 'Goldman Saks' i 'Morgan Stenli' su zadržani da pomognu u procesu prodaje“, naveo je britanski portal.

FSG je u svom saopštenju delimično potvrdio ova pisanja.

„Često smo dobijali upite zainteresovanosti od trećih strana koje žele da postanu akcionari Liverpula. FSG je ranije rekao da bismo pod pravim uslovima razmotrili uključenje novih akcionara, ako bi to doprinelo napretku Liverpula kao kluba. Naša grupacija ostaje do kraja posvećena uspehu Liverpula, kako na terenu, tako i van njega“, stoji u saopštenju.

Fudbalski klub Liverpul se od 2010. godine nalazi u vlasništvu „Fenvej sports grupe“, koji je klub otkupio od američkih vlasnika Džordža Žileta i Toma Hiksa za 300 miliona funti.

Za to vreme jedan od najslavnijih klubova na starom kontinentu vratio se gde mu je mesto, u sam vrh engleskog i evropskog fudbala.

Liga šampiona je osvojena 2019, dok je godinu dana kasnije skinuto prokletstvo dugo više od tri decenije i prvi put je pokorena Premijer liga.