Sport

Đoković posle pobede: Put postaje teži, ali spreman sam na izazove

Srpski teniser Novak Đoković posle pobede protiv Hrvata Borne Goja u osmini finala Ju-Es Opena (3:0) rekao je da sa puno samopouzdanja ulazi u drugu nedelju
Đoković posle pobede: Put postaje teži, ali spreman sam na izazoveGetty © Elsa / Staff

"Imao sam dobar početak meča, za razliku od duela sa Đereom. Zadovoljan sam nivoom svoje igre. Mislim da sa puno optimizma ulazim u drugu nedelju.

Gledao sam Bornu i video da ima jake udarce, da su mi forhend i servis oružja. Dobro se kreće za svoju konstituciju. Ključ je bio da smanjim broj asova i servis vinera, da to iskontrolišem. Ja sam se servisom fokusirao na preciznost, manje na snagu. Srećan sam što sam prošao u tri seta", rekao je Đoković.

Novak je potom prokomentarisao komunikaciju sa ljudima iz svog tima.

"Zahtevam najveću koncentraciju od svog tima, kao i oni od mene. U žaru borbe, mnoge ‘smešne’ reči se dogode. Koučing je dozvoljen, kada izgubim ritam, pitam ih za vođstvo, za savet, i pomaže".

U četvrtfinalu će se Đoković sastati sa Tejlorom Fricom, sa kojim ima međusobni skor 7-0.

"Tri Amerikanca u četvrtfinalu, prvi put od 2005. godine, video sam to. Svi (Šelton, Tijafo, Fric) imaju sjajan servis. Tejlor je već dve godine top 10 igrač, pogotovo dobro igra na betonu u SAD. Mnogo je napredovao. Put postaje sve teži, ali spreman sam za izazove", zaključuje Đoković.

image