Sport

Neće biti više prva na svetu: Švjontek eliminisana u osmini finala Ju-Es opena

Letonska teniserka Jelena Ostapenko plasirala se u četvrtfinale Ju-Es opena, pošto je u osmini finala pobedila najbolju igračicu sveta Igu Švjontek 3:6, 6:3, 6:1
Neće biti više prva na svetu: Švjontek eliminisana u osmini finala Ju-Es openaGetty © Elsa / Staff

Meč je trajao jedan sat i 49 minuta. Švjontek je branila titulu u Njujorku, a ovim porazom izgubiće prvo mesto na narednoj VTA listi.

U prvom setu je Poljakinja ključni brejk napravila u šestom gemu i potom ga rutinski sačuvala. U drugom setu je Poljakinja gubila 3:0, stigla do 3:4 i vratila brejk, ali je od tog trenutka izgubila sedam uzastopnih gemova, uz neke nekarakteristične greške.

Na kraju, Ostapenko je imala 31 viner i 20 grešaka, dok je Švjontek imala po 18 direktnih poena i neiznuđenih grešaka.

Poljska teniserka je na prvom mestu liste najboljih teniserki sveta provela 75 nedelja, a 11. septembra njeno mesto će preuzeti Beloruskinja Arina Sabalenka.

Ostapenko je 21. teniserka sveta, a po četvrti put u karijeri je igrala protiv Ige Švjontek. Letonka je dobila sva četiri međusobna duela.

Ostapenko će u četvrtfinalu Ju-Es opena igrati sa Amerikankom Koko Gof, koja je pobedila Dankinju Karolinu Voznijacki 3:6, 6:3, 6:1.

U nedelju uveče su plasman u četvrtfinale turnira u Njujorku obezbedile Rumunka Sorana Kirstea i Čehinja Karolina Muhova.

Ukupan nagradni fond Ju-Es opena iznosi 65 miliona dolara.

image