Sport

Vučić ugostio vicešampionke Evrope: Beskrajno vam hvala, Srbija je ponosna na vas

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ugostio je žensku odbojkašku reprezentaciju, koja je na šampionatu Evrope osvojila srebrnu medalju
Vučić ugostio vicešampionke Evrope: Beskrajno vam hvala, Srbija je ponosna na vas© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Srpske odbojkašice su u finalu u Briselu posle velike borbe poražene od Turske 3:2.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije, osim srebrnih odbojkašica i rukovodstva Saveza, bili su i ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar za sport Marko Kešelj, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i drugi.

"Devojke, beskrajno vam hvala... Želim da znate da je čitava zemlja bila uz vas. Imali ste čudesnu podršku, ni sami ne biste verovali kada biste videli koliko su ljudi bili ponosni na vas, bez obzira na poraz u finalu. Nikada nismo imali ovako uspešnu reprezentaciju, niko nikada nije doneo toliko radosti i medalja kao ženska odbojkaška reprezentacija", rekao je Vučić.

"Za zlato u Parizu možda i 200.000 evra"

Predsednik je istakao da će država pomoći sportistima koliko god može pred Olimpijske igre u Parizu.

"Pariz je za nas od ključnog značaja, uradićemo sve što možemo za Pariz. Podići ćemo nagradu za zlato na 100.000 evra, a možda čak i na 200.000 za svaku zlatnu medalju koja dođe iz Pariza. Hvala vam na tome što smo ponosni kada podignete zastavu Srbije, što se borite uz prelep osmeh za našu zemlju u svakom trenutku", rekao je Vučić.

Odbojkašicama Srbije, aktuelnim svetskim šampionkama, srebro na EP u Briselu je osma medalja na evropskim šampionatima.

Kapiten tima, Maja Ognjenović, zahvalila je predsedniku na izdvojenom vremenu.

"Pre svega želim da se zahvalim na vremenu koje ste odvojili da nas ugostite, mi smo ovde već kao kod kuće, doduše ne sa najsajnijim odličjem ovog puta, ali mislim da ne treba da  budemo tužne koliko jesmo, jer biti u dve najbolje ekipe u Evropi nije neuspeh", rekla je Maja Ognjenović.

"Hvala Savezu i državi na podršci koju nam pružaju. Predsednik nam je zadao težak zadatak da pobedimo sve rivalke na predstojećima olimpijskim kvalifikacijama, a onda i da se domognemo najsjajnijeg odličja u Parizu", istakla je Ognjenovićeva.

On je u ime tima poklonila predsedniku Vučiću belgijske čokoladice, jer su, kako je rekla, prethodno donosile i dresove i lopte.

Vučić se našalio kako su čokoladice jedino slatko što je dobio iz Brisela.

"Još jednom hvala svima na podršci, osećali smo je od svih naših ljudi, u zemlji, ali i iz dijaspore", zaključila je Ognjenovićeva.

image