Sport

Odbojkaši rutinski savladali Estoniju, sledi napad na Nemačku

"Plava četa" nije dozvolila iznenađenje, obezbedila treću poziciju u grupi i sada ima priliku da napadne i bolji plasman

Odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i treći trijumf na Evropskom prvenstvu u Ankoni, pošto su bili bolji od Estonije maksimalnim rezultatom.

Izabranici Igora Kolakovića imali su problema sa rivalom samo u drugom setu, ali su uspeli da pobede rezultatom 25:16, 25:23, 25:22.

Naši momci vrlo brzo su preuzeli kontrolu nad utakmicom i, posle početnog opipavanja snaga, odlepili se sredinom prvog seta. Najzaslužniji za prvu seriju bio je srednji bloker Petar Krsmanović, za vođstvo od 9:4.

Estonci nisu mogli da prate taj ritam, usledio je novi nalet "plave čete" i prvi deo igre je bio "u džepu".

U drugom je, ipak, situacija bila mnogo drugačija – rival nije dozvoljavao Srbiji da se odlepi. Kada god bi naša reprezentacija došla do prednosti, usledio bi kontraudar i serija Estonije.

Tako je bilo sve do finiša, kada je, zahvaljujući iskustvu Marka Ivovića i Aleksandra Atanasijevića, srpski tim slomio otpor rivala i došao do drugog seta.

Nisu imali Estonci snage da se vrate, momci u plavoj opremi su nastavili da gaze i završili posao za nešto manje od sat i po vremena igre.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Dražen Luburić sa 18 poena.

Kod Estonije istakli su se Mart Tamearu i Marti Juhkami sa po 11 poena.

Kolakovićevi momci sada imaju tri pobede i jedan poraz posle četiri kola, dok je Estonija na 2-2.

Sledeći meč Srbija igra već u utorak uveče, kada je od 21 čas rival Nemačka, koja je do sada u grupi A zabeležila sve tri pobede.

image