Sport

Istorijski prelazni rok u Ljutice Bogdana: Stigli Hvang i Endiaje, potrošeno kao nikada do sada

Srpski šampion u smiraj prelaznog roka doveo tri velika pojačanja i potrošio novca kao nikada do sada
Istorijski prelazni rok u Ljutice Bogdana: Stigli Hvang i Endiaje, potrošeno kao nikada do sadaGetty © Chung Sung-Jun

Posle dovođenja Fasoa Nasera Đige, reprezentativca Burkine Faso koji je došao na jednogodišnju pozajmicu iz Bazela, Crvena zvezda je kompletirala možda i najbolji prelazni rok u novijoj istoriji kluba.

Crveno-beli su na društvenim mrežama kasno uveče u ponedeljak objavili da su na stadion "Rajko Mitić" stigli Senegalac Šerif Endiaje, odnosno Južnokorejac Hvang In-Beom.

Dosadašnji vezista Olimpijakosa, potpisao je sa crveno-belima ugovor na četiri godine, uz obeštećenje od pet miliona evra, koje će srpski šampion platiti u naredne tri godine.

To je najskuplje pojačanje u istoriji kluba sa stadiona "Rajko Mitić".

Hvang je bio u sporu sa Olimpijakosom, napustio je klub iz Atine pre mesec dana, a ceo slučaj je predao Sudu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), jer su njegovi advokati smatrali da mu je ugovor istekao ovog leta.

Rukovodstvo Olimpijakosa je tvrdilo da 26-godišnji vezista ima važeći ugovor na još dve godine, a za reprezentativca Južne Koreje je traženo obeštećenje od 15 miliona evra.

Obe strane su tvrdile da su u pravu, a onda se došlo u pat poziciju. U igru se tada uključila Crvena zvezda i stupila u kontakt sa Hvangom i Olimpijakosom, pa je napravljen kompromis.

Olimpijakos i igrač su odlučili da ne idu na Sud FIFA.

Zvezda je pristala da isplati Olimpijakosu obeštećenje od pet miliona evra u naredne tri godine, a Hvang je sa šampionom Srbije potpisao ugovor na četiri godine.

Crvena zvezda je došla do najvećeg pojačanja u poslednjoj deceniji, pošto je momak rođen u Daejonu najbolji igrač Azije, dok ga je Zvezdan Terzić opisao kao "najboljeg fudbalera u istoriji Crvene zvezde".

Istovremeno, špic napada pojačao je Endiaje, koji je stigao iz turske Adane.

Kako se navodi, on je parafirao ugovor na tri sezone, uz mogućnost produžetka na još godinu.

Reč je o centarforu rođenom 23. januara 1996. godine, koji je superiorno otvorio sezonu, s obzirom na to da je na osam mečeva upisao pet golova, uz tri asistencije.

Visok je 190 centimetara i karakteriše ga fantastična realizacija, o čemu svedoči da je u dresu Adane postigao 13 golova na 20 mečeva, kao i da je u Gectepeu bio sjajan i na 73 susreta  24 puta zatresao mrežu rivala.

Zvezda je u jednom danu, za tri pojačanja, potrošila više od 10 miliona evra.

image