Sport

Alkaraz siguran, Zverev iznenadio Sinera, a Rusi gaze u Njujorku

Kompletirani su mečevi i u gornjoj polovini žreba i dobili smo najboljih osam na poslednjem grend slemu u sezoni
Alkaraz siguran, Zverev iznenadio Sinera, a Rusi gaze u NjujorkuGetty © Sarah Stier

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale Ju-Es opena, pošto je pobedio Italijana Matea Arnaldija sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:4) posle dva sata igre.

U sva tri seta Špancu je bilo dovoljno da makar jednom oduzme servis protivniku i na kraju sigurni servira do kraja seta. Jedino je probleme imao u trećem delu igre, kada ga je Italijan brejknuo. Alkaraz se brzo stabilizovao i uzvratio brejkom za pobedu u meču.

Trenutno prvi igrač sveta će u četvrtfinalu igrati sa Aleksanderom Zverevom, koji je u meču turnira eliminisao Janika Sinera.

Nemac se vratio na mesto na kojem je ostvario najbolji rezultat i igrao finale, te pobedio favorizovanog Italijana nakon četiri sata i 41 minuta – 6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3.

Rusi su nastavili da gaze u Njujorku i sigurno je da će barem jedan igrati u polufinalu, pošto će se u četvrtfinalu sastati Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

Medvedev je napravio preokret protiv Australijanca Aleksa de Minora i posao završio poprilično rutinski.

Prvi set je izgubio, ali je u sledeća tri dominirao i slavio rezultatom 2:6, 6:4, 6:1, 6:2.

I Rubljov se plasirao u četvrtfinale Ju-Es opena, pošto je savladao britanskog tenisera Džeka Drejpera sa 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4).

Ruski teniser je na isti način dobio prvi i izgubio drugi set. Potom je u trećem i četvrtom zaigrao još agresivnije na loptu i uspeo da lako tri puta dođe do brejka za pobedu u meču.

Pre njih plasman među osam najboljih već je obezbedio naš Novak Đoković, kojeg očekuje susret sa domaćim predstavnikom Tejlorom Fricom.

Ju-Es open se igra od 28. avgusta do 10. septembra za nagradni fond od 65 miliona dolara, a titulu brani spomenuti Alkaraz.

image