"Orlovi" sa navijačima poslali poruku Simaniću, Boriša se javio iz bolnice!

Košarkaši Srbije veličanstvenu pobedu posvetili su saigraču Boriši Simaniću, koji je prethodnih dana vodio borbu u bolničkom krevetu

"Orlovi" su deklasirali Litvaniju u četvrtfinalu Mundobasketa i potom sa navijačima poslali podršku Simaniću, kojem je odstranjen bubreg.

Krilni centar Srbije je hospitalizovan posle jednog duela u meču sa Južnim Sudanom, a zbog komplikacija su lekari bili primorani da mu odstrane bubreg.

Veliki šok preživela je cela ekipa koja je konstantno uz svog saigrača, a to su prepoznali i navijači u Manili, nakon trijumfa nad Litvancima – 87:68.

Oni su pevali sa igračima i poželeli Simaniću brz oporavak.

"Drži se, Boriša", poručio je selektor Svetislav Pešić u razgovoru za "Sportklub".

Nikola Jović je rekao da im se Boriša javio iz bolnice.

"Sjajan osećaj i još bolje jer smo svi zajedno pokazali koliko možemo da odigramo i pre svega u odbrani su to svi videli i mnogo mi je drago zbog momaka jer su zaslužili ovo. Boriša nam je prvi put poslao poruku, pa mu želimo da se oporavi i volimo ga kao brata", rekao je Jović.

Aleksa Avramović je pozdravio sve u Srbiji i podvukao da mu je velika čast što nosi dres reprezentacije.

"Želimo da obradujemo zemlju, Borišu, svaki trenutak je za njega. Počastvovan sam što imamo priliku da predstavljam Srbiju. Svako zna šta radi, svako zna svoj posao", rekao je Avramović posle meča.