Sport

Odbojkaši nakon velike borbe i tenzije, srušili Nemce

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Nemačke sa 3-1 u setovima u petom meču na Evropskom prvenstvu

Izabranici Igora Kolakovića ostvarili su četvrti trijumf na šampionatu Evrope.

Novu pobedu, Srbija je upisala protiv selekcije Nemačke, nakon velike borbe.

Poen za poen, igralo se većim delom prvog seta, da bi u samom finišu Srbija stekla osetniju prednost prvo 20:17, a potom i 24:20.

Prvi set "orlovi" su osvojili rezultatom 25:22, a ovaj period meča ostaće upamćen i povicima selektora Nemačke ka srpskim igračima, koji su potom uzvratili, ali je sprečen veći sukob.

Iako su srpski odbojkaši vodili sa 6:2 na startu drugog seta, protivnik je uspeo da preokrene rezultat i izjednači u setovima, osvojivši drugi sa 25:20.

Uprkos nešto lošijem startu trećeg seta, Srbija je serijom od osam vezanih poena, uspela da preotme inicijativu i povede sa 10:5.

Nemačka je uspela da se vrati i čak povede sa 21:20, ali su Kolakovićevi momci u presudnom trenutku vezali četiri poena i tako vratili stvari u svoje ruke, a treći set dobili sa 25:22.

U četvrtom, ispostaviće se i poslednjem setu na meču, Srbija je vodila od starta do finiša, te bez većih problema sa 25:19 uspela da dođe do pobede od 3-1.

Posle pet odigranih utakmica, Srbija ima jedan poraz (od Italije 3-0) i četiri pobede (3-0 protiv Švajcarske i Estonije i 3-1 protiv Belgije i Nemačke).

Srbija je obezbedila plasman u narednu fazu takmičenja, gde će se boriti protiv trećeplasiranog tima grupe C.

To će biti ili selekcija Češke ili Severne Makedonije.

image