Sport

Novak: Želim samo da uživam, hranim se kad publika navija za protivnika

Srpski teniser Novak Đoković, nakon plasmana u polufinale Ju-Es opena, izjavio je da uživa u svakom momentu i oborenom rekordu, kao i da voli kada publika navija za njegovog protivnika
Novak: Želim samo da uživam, hranim se kad publika navija za protivnikaGetty © Al Bello

Đoković je sa 3-0 u setovima savladao Tejlora Frica i tako izborio novi plasman u polufinale Ju-Es opena.

Srpskom teniseru će to biti 47. polufinale na grend slem turniru, čime je oborio rekord Rodžera Federera.

"Ovo je sport koji mi je mnogo dao. Dolazeći iz Srbije, u tim 90-tim godinama, u danima detinjstva, bilo je mnogo stvari koje je trebalo proći. Imao sam sreće jer sam imao ljude koji su bili uz mene, one koji su verovali u moj talenat. Moji roditelji su tu, šaljem im poljubac. To je moj dug odgovor na temu tih brojeva. Svaki put kad izađem je velika prilika za mene, naročito u ovom godinama, želim samo da što više uživam u ovakvim stvarima", prvi su utisci Novaka nakon meča.

Srpski teniser vodio je žestoke rasprave sa publikom u Njujorku, ali je izjavio da se "hrani takvom atmosferom".

"Očekivano je i normalno da će ljudi navijati za njihovog igrača, nemam ništa proiv toga, naprotiv, volim tu energiju koju dobijam. Hranim se tom energijom i takvom atmosferom, kakva god da je, koristim je kao pogonsko gorivo, da igram najbolji tenis. Na sreću ovde igram dobro, imao sam neke epske okršaje, nadam se da će biti još jedan u narednom kolu", dodao je novi najbolji teniser na ATP listi.

Đoković se našalio da mu je nova frizura pomogla da dođe do pobede.

"Da, ošišao sam se, pomoglo mi je. Bio sam aerodinamičan na terenu, brže sam stizao do lopte nego proteklih dana. Šalim se, vidite koliko sam mokar, nekoliko puta smo se presvlačili. Vlaga, teški su uslovi i za protivnika i mene. Pokušamamo sebe da dovedemo u najbolju poziciju."

U narednom kolu Đoković će opet igrati protiv Amerikanca, pošto se u polufinalu sastaje sa Tijafoom ili Šeltonom. 

"Sigurno će biti uživanje gledati taj meč sa svoje sofe. Biće tu masaža, fizio, kokice, neko pićence. Koje piće? Voda sa limunom! Malo da oporavim noge. Igraću opet protiv Amerikanca, moram da budem spreman ko god bude protivnik. Tijafo je harizmatičan igrač, tu je strast i energija, ima brzinu. Biće zanimljivo videti oba igrača", zaključio je Novak.

image