Šelton: Novak je mentalna stena i fizički je spreman, ali...

Neočekivanog protivnika će najbolji teniser sveta imati u polufinalu poslednjeg grend slema

Američki teniser Ben Šelton svestan je da ga u duelu sa Novakom Đokovićem na Ju-Es openu očekuje najteži mogući zadatak.

Šelton je u četvrtfinalu eliminisao sunarodnika Frensisa Tijafoa sa 6:2, 3:6, 7:6 (9:7), 6:2, dok je Đoković bio bolji maksimalnim rezultatom protiv još jednog Amerikanca – Tejlora Frica.

"Definitivno težak izazov. Kada igraš prvi put s nekim ko je bio mnogo puta u toj situaciji i pobeđivao, to ti negde stoji u glavi", počeo je Šelton.

"Znaš da je Novak mentalna stena i da je fizički spreman. Za to moram da se spremim. Ipak, sa mojim stilom igre, prednost je da igram s nekim s kim nisam ranije, jer mislim da donosim neke stvari koje se ne viđaju često na Turu. Nadam se da će ga to poremetiti i petak."

Ben je pre početka turnira bio 47. igrač na ATP rang-listi, a bez obzira na konačni plasman, očekuje ga ulazak u Top 20.

"Napredovao sam fizički, ali više mentalno. Protiv Tijafoa sam mogao mnogo puta da odem do boksa i da kažem da sam umoran, da ne mogu više. Umesto toga, govorio sam sebi da sam u redu, i da i on oseća vrućinu. Ta pobeda u glavi je pola dobijene bitke. Poboljšao sam se i fizički posle godinu dana na Turu, radio sam i u teretani dosta", zaključio je Šelton.

Polufinala Ju-Es opena na programu su u petak.