Sport

Kirjos zbog Novaka opleo po novinaru: Idiotsko pitanje, on je najveći sportista svih vremena

Australijanac još jednom pokazao koliko visoko mišljenje ima o Novaku Đokoviću
Kirjos zbog Novaka opleo po novinaru: Idiotsko pitanje, on je najveći sportista svih vremenaGetty © Graham Denholm / Stringer

Nik Kirjos gotovo čitavu sezonu ne igra tenis, ali je veoma aktivan na društvenim mrežama i ponovo se oglasio zbog Novaka Đokovića.

Od ponedeljka ponovo najbolji igrač na svetu je dobio, posle pobede nad Tejlorom Fricom i plasmanom u polufinalu Ju-Es opena, pitanje na konferenciji za medije koje se Australijancu nije dopalo.

Jedan američki novinar pitao je Đokovića zašto je tokom mečeva tako grub prema članovima tima, osvrćući se na njegovu čestu komunikaciju sa svojim boksom, ali i situacijom da je jednu osobu iz lože izbacio tokom duela sa Fricom.

"Ko nije? Ko nije težak? Vidite, meni je stalo do ove profesije i shvatam je vrlo ozbiljno. Znam da je i mnogim drugim igračima stalo, očekujemo najviši nivo posvećenja, uključenja ljudi iz našeg tima u sve to, kao što oni to očekuju od nas. Intenzitet je tu, u vrelini bitke, mnogo različitih stvari može da se uradi na terenu, ali mi smo tim, držimo se zajedno, kroz dobra i loša vremena. Zahvalan sam što imam ovakav tim", odgovorio je između ostalog Novak.

Kirjos nije mogao da prećuti na pitanje novinara, pa je na društvenoj mreži "X" objavio karakterističan komentar.

"Tipično idiotsko pitanje. Ovaj momak je verovatno najveći sportista svih vremena. Jasno je da nikad nije bio na takmičenju dostojnog nivoa u svom životu", poručio je Kirjos.

Momak iz Kanbere je zbog povrede kolena propustio čitavu sezonu i očekuje se da će se vratiti tek 2024. godine.

Što se Đokovića tiče, on će se za finale poslednjeg grend slema boriti sa još jednim domaćim predstavnikom – Benom Šeltonom.

image