Alkaraz priželjkuje finale sa Đokovićem: Jedan meč me deli od Novaka

Dvojica najboljih tenisera današnjice mogli bi da se odlučuju o još jednom trofeju, ovoga puta u Njujorku

Španski teniser Karlos Alkaraz priželjkuje finale Ju-Es opena protiv Novaka Đokovića.

Alkaraz je u četvrtfinalu eliminisao Aleksandera Zvereva i, bez obzira što još nije došao do borbe za pehar, novinare je zanimalo da li se raduje okršaju sa Đokovićem.

Njih dvojica su u prethodna dva meseca vodili ogromne bitke, prvo u finalu Vimbldona, a onda i na mastersu u Sinsinatiju.

"Očigledno je da je duel sa Novakom mnogo bliže nego na početku turnira. Samo nas jedan meč deli od potencijalnog finala (smeh)", rekao je Alkaraz na konferenciji za medije.

"Bilo bi sjajno igrati u finalu protiv Novaka ovde u Njujorku, ali obojica imamo veoma teška polufinala, pa ćemo videti. Ali naravno da se obojica radujemo potencijalnom finalu."

Da bi do finala stigao, moraće da savlada još jednog bivšeg šampiona – Danila Medvedeva.

"Poslednji meč protiv Danila sam odigrao savršeno. Uradio sam prilično dobre stvari, tako da mislim da moja igra prilično odgovara takvom tipu protivnika kao što je Danil. Probaću da uradim iste stvari koje sam radio u Indijan Velsu, Vimbldonu, nadam se da ću pobediti i igrati na istom nivou kao u tim mečevima."

Momak iz Mursije je izgubio prvo mesto na ATP rang-listi, ali brani titulu na terenima Flešing Medouza.

"Sada sam zreliji. Mnogo sam porastao od prošle godine. Prošle godine sam prvi put igrao polufinale grend slema, sada ću igrati četvrto. Imam osećaj da sam potpuno drugačiji igrač. Nije važno što sam prošle godine osvojio prvi grend slem, pobedio u prvom polufinalu i finalu. Sada se osećam zrelije. Bolje se nosim sa pritiskom bilo kakve vrste u tim momentima. Osećam se drugačije i kao osoba i kao igrač."

Za kraj, analizirao je i susret sa nemačkim igračem u četvrtfinalu.

"Očigledno, kako je Saša igrao u prvom setu, mogao je da ga osvoji. Malo je pao u drugom setu, a ja sam rizikovao. Tako da je bilo sjajno. U trećem setu, s obzirom na to da sam igrao na visokom nivou, za njega je bilo stvarno teško. Očigledno je bilo da se fizički mučio u trećem setu. Sjajno je što sam pobedio u tri seta", zaključio je Alkaraz.