Sport

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Crna Gora kiksnula u Litvaniji

Fudbaleri Litvanije i Crne Gore remizirali su rezultatom 2:2 u Kaunasu, u utakmici petog kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prventvo u Nemačkoj
Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Crna Gora kiksnula u LitvanijiGetty © Filip Filipovic / Stringer

Golove za Crnu Goru postigli su Nikola Krstović u 78. i Stefan Savić u 89. minutu. Strelci za domaći tim bili su Gutis Paulauskas u 71. i Fedor Černih u 94. minutu.

Ovaj rezultat odgovara Srbiji i Mađarskoj, koje se večeras sastaju međusobno u derbiju grupe i trebalo bi da se dogodi pravo čudo pa da te dve selekcije ne zauzmu prva dva mesta na tabeli, koja vode direktno na Evropsko prvenstvo.

Srbija i Mađarska imaju po sedam bodova iz tri odigrana meča, Crna Gora je na pet bodova iz četiri meča, dok su Bugarska i Litvanija daleko sa po dva boda.

Crnogorci su morali da pobede večeras, ali oni su već ispucali utakmice u Podgorici sa Srbijom i Mađarskom, iz iz njih izvukli samo jedan bod, pa je posle kiksa u Kaunasu prilično nemoguće da  zaprete vodećem tandemu u grupi, jer će morati da jure trijumfe u Budimpešti i Beogradu.

Crna Gora je jedina reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije koja se nikada do sada nije plasirala ni na svetsko ni na evropsko fudbalsko prvenstvo.

image